Події

​Коростенські поліцейські переслідували п’яного житомирянина на Volkswagen: у водія були протерміновані документи

10 May 2021, 13:06

Уночі 9 травня коростенські поліцейські помітили на автошляху іномарку, номери якої не освітлювались. На вимогу зупинитись водій не відреагував, тож правоохоронці розпочали переслідування. Згодом з’ясувалось, що за кермом автомобіля перебував нетверезий 23-річний житомирянин. Хлопця притягнули до відповідальності за низку правопорушень.

Про це 10 травня повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Близько 1-ї години ночі, повертаючись з виклику про домашнє насильство у смт Іршанську, екіпаж сектору реагування патрульної поліції Коростенського райуправління звернув увагу на Volkswagen Passat, що рухався назустріч. Номерні знаки автомобіля не освітлювались, відтак поліцейські вирішили зупинити транспортний засіб для перевірки. Втім водій іномарки не відреагував на вимогу правоохоронців та, не знижуючи швидкість, рушив далі.

«Ми розпочали переслідування, через гучномовець вимагаючи водія зупинитись. Водночас були дуже обережні, адже не знали, чому водій втікає, та намагались не спровокувати його на неадекватні дії на дорозі. Також повідомили колег, що потребуємо допомоги для зупинки підозрілого транспортного засобу», - розповів поліцейська Анжела Ковтуненко.

Поліцейські деякий час переслідували автомобіль-утікач, водій якого кружляв вулицями селища та околицями. Згодом за допомогою колег вдалось його зупинити.


«За кермом перебував 23-річний хлопець. Він пояснив, що проживає в Житомирі, а нині приїхав на свята до рідних та дівчини. У гостях він вживав спиртне домашнього виробництва, тому, мовляв, й не зупинився на вимогу поліцейських. Утім від проходження медичного освідування щодо алкогольного сп’яніння молодик відмовився», - інформує пресслужба поліції.

Відтак поліцейські склали відносно нього низку матеріалів про адміністративні правопорушення, адже, як з’ясувалось, хлопець сів за кермо, не маючи при собі посвідчення водія, яке до того ж виявилось протермінованим.

Тож молодику доведеться відповідати за керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП), з неосвітленим номерним знаком (ч. 6 ст. 121 КУпАП), невиконання вимоги поліцейського про зупинку (ст. 122-2 КУпАП) та керування транспортним засобом особою, яка не має такого права (ст. 126 КУпАП).

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичеві судили 17-річного хлопця, який без дозволу взяв у батька автомобіль та їздив вулицями міста без посвідчення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростень поліція документи права водій  
Матеріали по темі