Місто

Житомирська дівоча футбольна команда активно тренується перед чемпіонатом України, де гратиме вперше

13 May 2021, 14:38

Жіночий футбол один з найпопулярніших видів спорту у багатьох країнах світу. І хоча у Житомирі дівоча команда з'явилася відносно нещодавно, вже сьогодні юні футболістки готуються представляти наше місто на Всеукраїнських змаганнях.

У березня 2019 року у СДЮСШОР «Полісся» була створена спортивна група для дівчат. Сьогодні тут займається 40 футболісток, яких тренує Віктор Твардовський.

«У нас двi групи. Перша - це старші дівчата 2006-2008 рік народження та 2008-2010 р.т. У нас 40 дівчат, але нам хотілось, щоб було хоча б 140-240. В технічному плані, або у якихось кондиціях, дівчата можуть цікавіше працювати ніж хлопчики. Вони можуть більше прогресувати», - говорить тренер команди дівчат СДЮСШОР «Полісся» Віктор Твардовський.


Наразі дівчата активно готуються до виступів на Всеукраїнських змаганнях з футболу серед дівочих команд, які заплановані на травень.

Команда досить молода, але перспективна - розповідає тренер про свої підопічних.

«Вперше буде чемпіонат України. Думаю, що у нас є можливість дуже класно виступити. Дівчаткам наголошую, що вони представляють не лише школу, а й місто і це дуже відповідально. У нас дуже багато спарингів є, але спаринги у нас загалом з хлопчиками. Скажу чесно, ми ще жодного разу хлопцям не програли. Ми вже будемо виступати проти досвідчених команд - це Костопіль, Рівненська область, Тернопільська область. Вони більше досвідчені. Наприклад в Костополі є спеціалізована школа, де вони працюють. Але я даю гарантію, що ми дамо бій», - сказав Віктор Твардовський.

Юні футболістки з захопленням розповідають, про те, як виріши займатися футболом, про реакцію однолітків, та як налаштовані на змагання всеукраїнського рівня.

«Це колективна гра, ти тут зробиш стратегію з командою. Щоб виграти, треба згрупуватися разом і треба знаходити спільну мову. Певно тому обрала, тому що ту багато з ким спілкуєшся, багато дівчаток. Для них це незвично, тому що - дівчата, як вони можуть займатися спортом, а особливо футболом. Найскладніше для мене - це техніка і трохи швидкості не вистачає. Але я тренуюся і гадаю, що все буде добре», - ділиться футболістка Божена Бриндак.

«Все починалося з дворового футболу. Я дуже захоплювалася грою у футбол у дворі. Дуже просила маму, але на той момент, коли я просила, жіночого футболу у Житомирі не було. Звісно мама мені відмовила. Потім з'явився цей вид спорту - жіночий футбол і я одна з перших прийшла сюди, здається це було на початку березня 2019 року. Я грала у школі проти хлопців. Кажуть: нащо ви берете дівчинку у команду, вона нічого не може, а вчитель: як вона нічого не може, вона на футбол ходить, може. Настрій у мене хороший. Я дуже рада, що це починалося на тому полі, цього «Спартака» не було, і ось ми будемо брати участь у Всеукраїнських змаганнях, я годжуся, що у нас є така команда», - говорить футболістка Анна Григоришина.

Заняття спортом допомагають дитині розвиватися та дотримуватись здорового способу життя, тому СДЮСШОР «Полісся» запрошує бажаючих долучитися до занять футболом.

Фоторепортаж з тренування житомирської дівчачої футбольної команди дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол дівоча команда футболістки чемпіонат  
Матеріали по темі