Здоров'я

В Житомирській області двом сім’ям виплатили по 1,5 млн грн за медиків, які загинули внаслідок COVID-19, - Остапченко

17 May 2021, 10:57

Страхові виплата членам сім'ї медичного працівника, який загинув внаслідок коронавірусної хвороби, у Житомирській області отримали дві родини.

Про це на брифінгу 17 травня 2021 року повідомила перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

«Такі виплати в Житомирській області отримали дві сім’ї на загальну суму 3 млн 153 тис. грн, на одну сім’ю ця сума становить 1 мільйон 560 тисяч гривень», - сказала Остапченко.

Зазначимо, що одним з тих, хто отримав зазначені виплати, є директор Житомирського агротехнічного коледжу Микола Тимошенко, дружина якого працювала в обласній клінічній лікарні ім.Гербачевського. 13 травня Тимошенко оприлюднив повідомлення про суттєві зміни у майновому стані про те, що 5 травня 2021 року він отримав від управління фонду соціального страхування України у Житомирській області 1 млн 576 тис. 500 грн як страхову виплату членам сім'ї медичного працівника, який загинув внаслідок хвороби COVID-19.

Нагадаємо, Верховна рада 7 травня 2020 року ухвалила зміни до закону «Про захист населення від інфекційних хвороб», якими передбачені додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей, зокрема – виплата у 750-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року, у разі смерті медичного працівника, що настала внаслідок захворювання коронавірусною хворобою (COVID-19), за умови, що таке захворювання пов'язане з виконанням професійних обов'язків в умовах підвищеного ризику зараження. Також медичний працівник, смерть якого настала внаслідок інфікування COVID-19, прирівнюється за своїм статусом до військовослужбовця, який проходив військову службу, смерть якого настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2020 року в Житомирській ОДА розповідали про страхування медпрацівників на випадок інфікування COVID-19: у випадку інфікування вони отримають 5 тис. грн, у випадку важкого перебігу хвороби – 35 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус медпрацівник Остапченко страхування Тимошенко  
Матеріали по темі