Місто

Депутати Житомирської міськради виділили 8,5 млн грн співфінансування на сквер та флагшток на майдані Соборному

17 May 2021, 12:59

50-метровий флагшток, підсвітка та стяг 14 метрів завдовжки – на позачерговій сесії Житомирської міської ради показали ескіз майбутнього скверу на майдані Соборному, де до річниці Незалежності планують встановити державний прапор.

«Зараз ви бачите останній варіант, який погоджений. Проєкт виготовлений, він проходить державну експертизу, сподіваюся, що на цьому тижні ми отримаємо позитивний експертний звіт. Вартість робіт орієнтовно становить 16,5 млн грн. На черговій сесії Житомирської обласної ради заплановано виділити як співфінансування для Житомирської міської ради в розмірі 8 млн грн на встановлення цього прапора», – каже директорка департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Інна Хоменко.


На сесії депутати проголосували за виділення на цей об’єкт 8,5 млн грн з міського бюджету. Міський голова пояснив, скільки може коштувати прапор та конструкція, яка його тримає. Також він зазначив, що виготовити стяг планують в Житомирській області.

«На встановлення прапора піде до 4 млн грн, решта – це на благоустрій скверу. 14х8 метрів – розмір прапора, висота флагштоку трохи більша за 50 метрів. Сам прапор ми плануємо замовити в Житомирській області, Коростенський завод, який може виготовити сам прапор. Вартість такого замовлення – 2,6 млн грн. Ще будуть кошти на фундамент. Решта – це підсвітка, благоустрій цього скверу. Давно планували разом з фондом GIZ зробити, і ця реконструкція скверу навколо прапора буде в концепції розвитку міста. Це буде зручний громадський простір, і це буде чудово», – розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Щодо того, чи встигнуть встановити державний прапор та зробити благоустрій території до річниці Незалежності, то, за словами міського голови, на це може плинути багато факторів.

«Подивимося, все можливо. Це буде залежати від багатьох факторів. Завдяки сьогоднішньому рішенню, для того, щоб не втрачати час, коли в програмі вже є цей захід, ми можемо оголосити тендер. Тендер – це місяць, після цього ще буде підписання», – сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 7 квітня 2021 року виконком погодив встановлення 50-метрового флагштоку з державним прапором на Соборному майдані в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 16 березня 2021 на майдані Соборному в Житомирі, де планують встановити флагшток, розпочали геодезичні роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер прапор флагшток сесія міськрада  
Матеріали по темі