Місто

​На майдані Соборному в Житомирі, де планують встановити флагшток, розпочали геодезичні роботи

16 March 2021, 16:09

У сквері на майдані Соборному, де планують встановити флагшток прапору України, 16 березня розпочали виконувати геодезичні та геологічні вишукування. Про це повідомила перша заступниця міського голови Світлана Ольшанська.

На території скверу проводять буріння за допомогою спеціальної техніки, а навколо встановили обмежувальну стрічку.

«Геологорозвідка потрібна для розробки проєктно-кошторисної документації. Департамент регіонального розвитку обласної адміністрації є замовником розробки проєктно-кошторисної документації й в рамках розробки роблять геологію й геодезію - таке невелике буріння для того, щоб зрозуміти, які рельєфи та ґрунт», - прокоментувала Світлана Ольшанська.

У департаменті регіонального розвитку Житомирської ОДА розповіли, що вчора, 15 березня, оголосили переможця тендеру на розроблення проєктно-кошторисної документації по даному об’єкту, однак документи ще не опублікували.

«Там виконують геодезичні та геологічні вишукування. Виконуються проєктною організацію, з якою укладений договір. Переможця вже оголошено, мабуть, ще не завантажили договір. Його ми уклали вчора, 15 березня. Дуже багато об’єктів, тому по пам'яті не згадаю переможця. Його оприлюднять на майданчику, ви все побачите», - повідомила директорка департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Інна Хоменко.

На ресурсі «Прозорро» вказано, що на конкурс подавалася лише одна фірма - київське приватне підприємство «ФЕГТЕХКОМ». 10 березня на сайті оприлюднили повідомлення про намір укласти договір з даним підприємством.

Нагадаємо, 5 березня 2021 журналісти Житомир.info розповідали, яким стане сквер на Соборному в Житомирі та що буде з попередньою концепцією майдану.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 голова облдержадміністрації Віталій Бунечко підписав розпорядження про створення відповідної робочої групи для оперативного вирішення питання щодо встановлення найбільшого прапора України в місті Житомирі на майдані Соборному.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проєкт сквер майдан Соборний флагшток геодезичне вишукування  
Матеріали по темі