Новини компаній

​Лук і стріли: вибивали, або страйкбол по стародавньому

17 May 2021, 13:28


Багато хто з нас грав в такі ігри, як вибивали, страйкбол, пейнтбол, а якщо і не грав, то хоча б чув про них. В цих іграх знаряддя для “ураження противника” для більшості асоціюється з м’ячами та спеціальною пневматичною зброєю. Але, як виявляється, спритні підприємці розважального бізнесу США та Канади доволі успішно інтегрували в ці ігри таке знаряддя, як лук, і зробили цю гру з луком популярною серед дорослих і дітей.

Популярні назви-різновиди цієї гри з луком і стрілами: “Бойова стрільба з лука” (англ. Combat Archery) та “Вибивали з луком” (англ. Archery Dodgeball), а також “Ігри з луком” (англ. Archery Games).

Принципи і правила ігор з луком майже ні чим не відрізняються від класичних вибивал і страйкболу. Ігри можуть проводитися за заздалегідь обговореними правилами та сценаріями, наприклад, такими самими, як в страйкболі і пейнтболі: "стінка на стінку", утримання фронту, захоплення прапора та іншими.

Базовий набір гравця: лук та захисний шолом. Спеціальні стріли з безпечним м'яким наконечником в більшості різновидів ігор з луком, розкидані по ігровому майданчику, і гравець підбирає стріли протягом гри. Оскільки наконечники стріл для цих ігор доволі об’ємні, а також оскільки гравцям часто необхідно бути дуже моторними - в цих іграх майже ніколи не використовуються колчани. Для більшої зручності, як для влучних пострілів, так і для мобільності в переміщеннях, гравець носить лише одну стрілу, і після пострілу шукає і підбирає нову, але бувають і виключення: іноді гравці стріляють і двома, і трьома стрілами одночасно.

Гравці, здебільшого професійні, використовують додаткову захисну екіпіровку: налокітники, наколінники, захист паху, захист передпліч і грудей - оскільки гра може бути дуже динамічною і багато хто намагається ухилятися від стріл, як Нео від куль в Матриці.

Щоб зробити гру максимально безпечною - в грі використовуються луки з невеликою вбивчою силою.

Розробники знаряддя для професійної та ігрової стрільби з лука, такі як Archery Tag, Legend Archery, Hoyt Archery та інші гучні бренди з цієї стрілецької індустрії, проводять все необхідне тестування своєї продукції перед випуском її в продаж.

Але, яким би безпечним не було б обладнання, гравці все одно мають виконувати три головні і обов’язкові правила:

  • перебувати на ігровій території в захисному шоломі;
  • не стріляти в упор, якщо вдалося підібратися до супротивника непоміченим, та не стріляти спеціально-прицільно в голову;
  • грати в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння заборонено.

Для ігор з луком підійдуть майже любі майданчики, як на вулиці так і в приміщеннях, бажано, щоб на території ігрової зони знаходилися місця або предмети, для тимчасового укриття.

Можливо колись ця розвага зі стрільбою з лука також знайде своїх прихильників і в Україні, адже вона здається динамічно-епічною.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі