Місто

Вихідний у SPA-комплексі та салоні краси і святкова вечеря у родинному колі: житомирянку нагородили премією «Мама року»

19 May 2021, 10:08

Її називають земним Янголом. Тепло її душі зігріє у найлютішу хуртовину, а лагідні обійми захистять від усіх земних тривог. Її безумовну й безкорисливу любов оспівують у сотнях пісень і тисячах віршів. Але серед буденності ми нерідко забуваємо просто подякувати їй. Це про Маму – самовіддану і терпеливу, турботливу та щиру.

Аби нагадати українцям про найдорожчу людину, а також відшукати найкращих мам, подякувати їм за щоденні маленькі і великі подвиги й розповісти про них усій країни, Лінія магазинів EVA створила власну важливу нагороду – національну премію «Мама року». Про материнство як про мистецтво, а не обов’язок, EVA заговорила у 2015-му, й ось уже 7 років поспіль знаходить їх, справжніх Геройок.

У 2021 році переможницями проєкту стали 13 матусь, серед них – житомирянка Людмила Грищенко, яку визнали найкращою у номінації «Супербабуся» (за онлайн-голосуванням). Історію «Самопожертва» розповіла дочка переможниці, Людмила. Жінка ділиться: «Моя мама вже 25 років працює в медицині. І незважаючи на коронавірус, який сильно вплинув на її здоров’я, вона продовжує ходити на роботу і викладатися на повну. У неї 3 дітей, 5 онуків, 2 правнуки і місія зробити щасливими нас усіх. Наша мама, бабуся, прабабуся пролила море сліз за своє життя, і тепер ми хочемо, аби після цього проєкту це були лише сльози щастя».

Традиційно героїні історій-переможниць отримали титул «Мама року», численні подарунки від партнерів проєкту та головний приз — казковий вихідний, насичений приємними емоціями. Тож «Супербабуся» Людмила Грищенко розпочала свій день у SPA-комплексі, далі на неї чекала програма перевтілень від стилістів і візажистів та професійна фотосесія, а кульмінацією відпочинку стало нагородження під час святкової вечері у родинному колі.

Цього року, як і торік, церемонія вручення подарунків і нагороди відбулася у камерній атмосфері: у зв’язку з пандемією та піклуючись про безпеку і здоров’я матусь, компанія вирішила відмовитись від масштабних заходів і привітати переможниць у їх рідних містах або обласних центрах.

Вітаючи матусь, директорка з маркетингу Лінія магазинів EVA та одна з експерток проєкту Анна Гришина, підкреслила, що вони, «Мами року», є натхненницями для інших жінок.

«Проєкт «Мама року» створений для вас – для впевнених, яскравих, цікавих. Ви є не лише переможницями цього проєкту, ви є ще й натхненням для інших жінок, для інших матусь, які дивляться на вас, які читають ваші історії. Для них це дуже яскравий приклад бути більш сміливими, більш цікавими, більш емоційними. Ви не лише переможниці, ви наші Геройки. Залишайтесь натхненними, залишайтесь відкритими, залишайтесь емоційно багатими!», – побажала Анна Гришина, вийшовши на зв'язок з допомогою відеотехнологій.

Почувши безліч добрих слів та взявши до рук символічну статуетку з власним іменем, пані Людмила ледве стримала сльози. Вона зізналася: майже до останнього не знала навіть про те, що стала учасницею конкурсу.

«Я дуже вдячна своїм дітям, що вони мені влаштували таке свято. Це був сюрприз, я навіть не знала. Вдячна EVA, що організувала таку урочистість. У мене подібне вперше. Дуже приємно, що діти мене розуміють. А враження від сьогоднішнього дня незвичайні. Дівчатка в салонах – розумнички, майстрині своєї справи. Все дуже сподобалося. І переживання були, адже це перший раз така номінація, таке свято», – поділилася Людмила Грищенко. Символічно, що нагорода знайшла переможницю незадовго до її ювілею.

І навіть в урочисті миті, присвячені тільки їй, пані Людмила переймається долею інших: серед її фраз звучать слова, які нагадують, що вона одна з героїв нашого часу – медичний працівник, котра разом з колегами стоїть на варті здоров’я й життя людей у такий непростий час.

«Аби воно минало нас десятою дорогою, бо дуже важко дивитися на чужий біль. Зараз спад епідемії, сподіваюся, все буде добре», – надіється жінка.

Приємні емоції з пані Людмилою у святковій атмосфері розділила її наймолодша дочка, авторка історії про самопожертву Людмила Кучин, яка, до слова, теж має звання «Мама року» (у 2020 році її визнали найкращою у номінації «Натхнення»). Молода жінка каже: «Мама завжди повинна пам’ятати, що вона – найкраща».

«Ми намагаємося робити мамі якісь подарунки, сюрпризи. Я дізналася про такий конкурс минулого року й побачила, що є номінація «Супербабуся», та подумала: а чому б не наша мама? Вона достойна. І я поставила собі ціль зробити все, аби вона отримала цю нагороду, щоб у неї стояла ця статуетка, аби вона завжди пам’ятала, що вона – найкраща. Я хочу, аби наша мама завжди знала, що вона красива, сильна й аби плакала тільки від щастя», – наголосила дочка переможниці.

Насамкінець «Супербабуся» Людмила Грищенко дає простий рецепт щастя усім мамам, бабусям, прабабусям.

«Потрібно просто бути мамою і бабусею, любити своїх дітей, онуків та правнуків. От і все. Жінкам я ще пораджу нічого не боятися й усе пробувати у цьому житті», – каже Людмила Грищенко.

Довідково: Щорічна премія «Мама року» від EVA присвячується дбайливим, надихаючим, гарним, стильним, успішним, добрим, енергійним і талановитим мамам. Раз на рік оголошується конкурс, в якому беруть участь жінки з усієї України. Переможниць обирають за результатами оцінки експертів та інтернет-голосування. Можна взяти участь, розказавши про себе, свою маму, дружину або подругу в одній з 8 номінацій «Натхнення», «Велике серце», «Сімейний затишок», «Спорт», «Успіх», «Супербабуся», «Блогер» та «Мій Дім – моя EVA».

Протягом лютого-квітня 2021 року, за час поки тривала подача заявок, учасники поділилися майже 1100 зворушливими історіями про себе, своїх мам, дружин чи бабусь, що стало рекордним результатом за усі роки існування конкурсу. Переможниці проекту традиційно були визначені шляхом онлайн-голосування та додатково у п’яти номінаціях за рекомендаціями відомих експертів. Цьогоріч героїнями, розповіді про яких вразили онлайн-користувачів та експертів конкурсу, стали матусі з десяти міст України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Мама року" премія нагорода  
Матеріали по темі