Новини компаній

Економія на іноземних товарах: переваги митно-ліцензійного складу компанії «Євротермінал»

19 May 2021, 14:59

Можливості митно-ліцензійного складу на «Євротерміналі»

Компанія «Євротермінал» запропонувала своїм клієнтам нову послугу, що може допомогти підприємцям значно скоротити витрати на складську логістику. На території Одеського порту тепер працює перший митно-ліцензійний склад (згідно Наказу Міністерства юстиції України до серпня 2012 року - митно-ліцензійний склад або МЛС). Представники компанії детально розповіли, як така система зберігання відрізняється від традиційних, і в чому полягають її переваги для користувачів.

МЛС і звичайні склади тимчасового зберігання - в чому різниця?

Чим відрізняється митно-ліцензійний склад, на зразок запропонованого «Євротерміналом», від звичайного складу тимчасового зберігання? Основна відмінність полягає в тому, що на МЛС є можливість зберігання імпортних товарів без необхідності сплати митних зборів, в статусі іноземних товарів. Протягом зберігання з товарами можна здійснювати комерційні операції - продаж, перепаковка, роздріб партій та інші.

На відміну від звичайних складів термінового зберігання, вкласник вантажу має можливість розділяти партії товару на менші, і проводити митне оформлення не усього вантажу, а маленької партії. Як зазначають представники ТОВ «Євротермінал», опція розділення товарів на дрібні партії в межах самого складу також відкриває можливості для роботи за угодами консигнації.

Як МЛС «Євротерміналу» збереже кошти користувачів?

В чому полягає економія власника вантажу під час його зберігання на МЛС? Перше і очевидне - відсутня необхідність сплачувати мито. Власник вантажу може зробити це у зручний час, або безпосередньо здійснити продаж, зі сплатою мита покупцем. Також з’являється можливість роботи з консолідованими вантажами. Користуючись МЛС на «Євротерміналі», власники вантажів мають можливість відправляти товар дрібними партіями, при цьому кілька власників можуть спільно використовувати один контейнер. Таким чином логістична операція стає значно дешевшою, аніж за необхідності відправляти малі партії окремо.

Представники компанії «Євротермінал» зазначають також, що клієнти зможуть економити не лише на митних платежах, але і на сервісних послугах. Накопичення або роздрібнення партій товару, формування і митне оформлення відбуватимуться в одному місці - безпосередньо на території складу мультимодального комплексу «Євротерміналу».

Генеральний директор компанії “Євротермінал” Олександр Ейсмонт прокоментував переваги митно-ліцензійного складу наступним чином:

«Чітко дотримуючись митного законодавства України, ми одночасно спрощуємо для наших клієнтів процес митного оформлення і роботи з імпортними та експортними товарами. Наші клієнти економлять на митних платежах, оптимізують поточні витрати та мають можливість зменшити вартість доставки товарів. Приоритет компанії «Євротермінал» - комфорт користувачів і ми можемо гарантувати їм не тільки скорочення витрат, але і спрощення цілої низки операційних процесів».
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Євротермінал  
Матеріали по темі