Економіка

Житомирська ОДА підписала два меморандуми з потенційними інвесторами

26 May 2021, 11:23

В Житомирській ОДА 25 травня відбулося засідання ради з питань залучення інвестицій.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації Віталій Бунечко, голова обласної ради Володимир Федоренко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники бізнесу та керівники структурних підрозділів ОДА.

«Голова ОДА зазначив, що незважаючи на ускладнення, які несуть з собою карантинні обмеження, бізнес поступово адаптується до роботи навіть у таких умовах.Про це свідчить той факт, що інвестиційні процеси в області на початку 2021 року активізувалися. У 2020 році області вдалося перевиконати показник освоєння капітальних інвестицій 2019 року майже на 10%, хоча динаміка протягом року була доволі стриманою», - йдеться у повідомленні.

Учасники засідання обговорили ряд потенційних інвестиційних проєктів, зокрема:

будівництво ТОВ «НПЦ Сервіс» насіннєвого заводу із виробництва якісного посівного матеріалу за світовими стандартами «Агрокомплекс – зернонасіннєва фабрика»;

створення цеху з сушки та заморозки фруктів ТОВ «Беріфуд»;

створення підприємства з видобування та переробки бурого вугілля на добрива компанією «ААЗ Трейдінг Ко».

На засіданні було підписано два меморандуми про співпрацю між Житомирською облдержадміністрацією, установою «Агенція регіонального розвитку Житомирської області» та ТОВ «Беріфуд» і «ААЗ Трейдінг Ко».

Довідка ОДА. ТОВ «Беріфуд» зареєстроване у селі Ставище Житомирського району. Компанія «Беріфуд» впроваджує інвестиційний проєкт зі створення підприємства з переробки (сушки та заморозки) сільськогосподарської продукції поза межами села Йосипівка Житомирського району. В межах реалізації проєкту заплановано створити не менше 10 постійних робочих місць та залучити на будівництво заводу до 30 працівників. Орієнтовна вартість проєкту складає 2 млн євро.

Підприємство «ААЗ Трейдінг Ко» зареєстроване у м. Києві. Компанія реалізовує інвестиційний проєкт зі створення підприємства з видобування та переробки бурого вугілля на добрива за межами та в м.Андрушівка Бердичівського району Житомирської області. В межах проєкту заплановано забезпечити робочими місцями не менше 30 осіб на період будівництва та 50 осіб під час реалізації проєкту. Орієнтовна вартість проєкту складає 1,5 млн євро.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2021 року заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський зустрічався з представником нідерландської компанії, яка має намір інвестувати в економіку регіону: у планах потенційного інвестора – створення виробництва веганських бургерів на території Баранівського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА інвестор меморандум інвестиції  
Матеріали по темі