Місто

Директор водоканалу розповів про масштабну аварію і терміни відновлення водопостачання у Житомирі

26 May 2021, 12:38

Через збій роботи системи управління головної водонапірної насосної станції 25 травня в Житомирі сталося 23 пориви, через що були проблеми з водопостачанням.

Про це 26 травня розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

«У нас відбулось короткострокове підвищення тиску, орієнтовно на 40%, і через це виникли пориви. У нас автоматика керує насосною станцією, це був збій автоматики, збій контролера», – пояснює директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.


Вночі працівникам водоканалу вдалося ліквідувати 3 пориви, залишається ще 20, які планують залатати сьогодні. Наразі залучили 5 бригад на їх ліквідацію.

«Сьогодні ми мобілізували всі бригади для того, щоб відновити водопостачання. У нас 27 великих багатоповерхових будинків зараз без води або з незадовільним тиском та 120 приватних будинків без водопостачання. Наша головна мета на сьогодні – це на 100% відновити водопостачання нашим мешканцям, споживачам. 20 ділянок на теперішній час у нас не полагоджені, зараз працюємо на 5 ділянках. Є план всі 20 поривів за сьогодні ліквідувати. Це збільшена кількість аварійних бригад, зазвичай у нас працює 4 бригади», – говорить Андрій Нікітін.

Одна з бригад працює на перехресті вулиць Західної та Святого Йоана Павла ІІ. Тут без води залишилось 40 будинків приватного сектору.

«Насправді це визначне перехрестя для водопостачання всього міста, тому що по вулицях Радонова, Святого Йоана Павла ІІ у нас йде магістральний трубопровід, який позаминулого року за кошти Світового банку замінили. Тут йде перехрестя, де відходять трубопроводи діаметром 400 мм, порив стався саме на невідновленій ділянці діаметром 400 мм. Це впливає на живлення будинків приватного сектору і на 7 багатоповерхових будинків, які знаходяться ближче до вулиці Чуднівська. Тому за кількістю людей, які знаходяться без води, це місце номер один, тому ми тут працюємо у першу чергу», – розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

За словами Андрія Нікітіна, бригади водоканалу працюють цілодобово та роблять все можливе, щоб відновити водопостачання.

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня 2021 року в Житомирі водоканал знову мінятиме засувки: збираються вимкнути воду в місті на півтори доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал відключення порив Нікітін  
Матеріали по темі