Суспільство

На скелях у Денишах неподалік Житомира десантники-снайпери проходять спеціальну гірську підготовку

26 May 2021, 16:07

Десантники-снайпери проходять спеціальну гірську підготовку. Локація тренувань – скелі на березі річки Тетерів біля села Дениші Житомирського району.

Про спецпідготовку 25 травня повідомили на Facebook-сторінці 199-го навчального центру Десантно-штурмових військ ЗС України.

«Спеціальна гірська підготовка, що охоплює 30-кілометровий піший марш із повним спорядженням, нічне орієнтування, топографію та подолання перешкод у вигляді вершин від 15 до 30-ти метрів, включена в курс навчання снайперів», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що протягом п’яти днів десантники-снайпери вчаться долати перешкоди та висоти по-новому ‒ за допомогою альпіністської страхувальної системи. Своїм досвідом з військовослужбовцями діляться не лише інструктори 199 навчального центру, але й іноземні фахівці.

Нагадаємо, 22 травня пресслужба Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України інформувала, що у 199-му навчальному центрі ДШВ в Житомирі близько сотні молодих десантників урочисто склали військову присягу.

Як повідомляв Житомир.info, 21 травня 2021 року житомирський 199-й навчальний центр ДШВ відзначив шосту річницю створення. З нагоди свята організували показові виступи й десантування. Також цього дня строковики склали «Клятву десантника».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: десантник ДШВ десант  
Матеріали по темі