Місто

Учасники вишколу «Джура-Десантник» пізнавали тонкощі професії десантника на полігоні ДШВ під Житомиром

27 May 2021, 16:19

Крізь дим, вогонь та звуки пострілів – так виконували завдання з проходження смуги перешкод учасники всеукраїнського вишколу «Джура-Десантник». На військовому полігоні Десантно-штурмових військ молодь віком від 12 до 17 років, окрім проходження психологічно-вогневої смуги, навчалась і іншим тонкощам професії десантника.

«На даний час накрито 4 навчальні точки. Ми бачимо смугу перешкод, вона ж психологічна та вогнева смуга, заняття з тактичної медицини, заняття з мінної безпеки. Окремо накрите навчальне місце по повітряно-десантній підготовці. Військовослужбовці проходять усі ці заходи більш екіпіровані. А це поки ще діти. Наша основна задача – показати, розповісти поетапно, що який етап виховує. Дане заняття практичне, але воно все одно ознайомче», – розповідає заступник начальника 199-го навчального центру ДШВ ЗСУ Денис Сенчковський.


Під час занять інструкторами для молодих хлопців та дівчат стали бойові офіцери Десантно-штурмових військ, і для учасників вишколу підготували справжні випробування.

«Звичайно, це нелегко. Це тренування, а на війні – бронежилет на тобі, автомат на тобі, каска. Це все вага, дуже важка, тому ще важче», – переконаний учасник вишколу «Джура-Десантник» (Миколаївська обл.) Олександр Мовсесян.

«Дихалось трішки важко, але враження – дуже круті», – ділиться учасниця вишколу «Джура-Десантник» (м. Львів) Андріана Дмитерко.

«Можу сказати, що спочатку паніка. Можна уявити собі, як це на війні. Було всередині переживання, коли дим іде на тебе і ти задихаєшся», – каже учасниця вишколу «Джура-Десантник» (м. Львів) Марта Білинська.

На думку офіцерів Десантно-штурмових військ, подібні вишколи і кількість учасників говорять про високу вмотивованість української молоді.

«На мою думку, це свідчить, по-перше, про патріотичний настрій, про бажання бути кращими і бажання бути першими, бо Десантно-штурмові війська – завжди перші», – каже заступник начальника 199-го навчального центру ДШВ ЗСУ Денис Сенчковський.

Нагадаємо, 24 травня 2021 року на території 95-ї окремої Десантно-штурмової бригади стартував Всеукраїнський вишкіл «Джура-Десантник». Цьогоріч в Житомирі зібрались 17 команд з 21 області України.

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році у Всеукраїнському вишколі «Джура-Десантник» взяли участь понад 200 юнаків та дівчат з усієї України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вишкіл навчання десантник ДШВ полігон «Джура-Десантник»  
Матеріали по темі