Новини компаній

Як запустити свій односторінковий сайт

31 May 2021, 17:11

Дізнайтесь що таке лендінг пейдж, як його створити і які функції виконують односторінкові сайти

Як створити якісний Лендінг

Якщо хтось планує набрати базу клієнтів, відкрити бізнес або просунути конкретний товар, послугу в мережі, то найкраще вирішення проблеми - розробка лендінгу. Це односторінковий сайт, який спеціально створюється для просування певної події. Він дозволяє нарощувати потенційну аудиторію, підвищувати продажі або збирати особисту інформацію від клієнтів для подальшого використання в якості розсилки рекламних просувань. Основне завдання - сприяти тому, щоб людина виконала будь-яку дію.

Зараз можна створити лендінг самостійно, використовуючи для цього спеціальний конструктор або замовити індивідуальний макет від фахівців. Практика показує, що однотипні сторінки вже практично не привертають увагу потенційної аудиторії. Найкраще виявляти креатив і пропонувати щось нове.

Що таке лендінг пейдж?

Під лендінгом фахівці розуміють онлайн-сторінку, яка чимось нагадує інтернет-магазин, але вона просуває тільки якусь одну послугу або товар. У рідкісних випадках розглядається реклама відразу двох або трьох позицій. Важливо, щоб сайт закликав до дії. Це може бути, як підписка на розсилку, так і завантаження продукту.

Перед тим, як створити landing page важливо розібратися з тим, як саме він працює. Також потрібно пам'ятати про те, що на такій сторінці не можна розміщувати додаткові посилання. Такий хід може відвернути потенційного користувача від конкретної дії. Необхідно підвести гостя сайту до мети, а не запропонувати йому відразу кілька варіантів.

Для чого використовується односторінковий сайт?

В першу чергу такий ресурс використовується для того, щоб залучити цільову аудиторію. Для цього потрібно чітко уявляти покупця товарів або послуг. Лендінги спрямовані на те, щоб привернути вузько сегментоване коло цільової аудиторії.

Якщо клієнтура вже є, але в офіційного інтернет-магазину не вистачає конверсії, потрібно підвищити її коефіцієнт, то лендінг - це те, що зможе швидко покращити показники і зробить бізнес більш рентабельним в мережі.

Landing підійде в разі, якщо:

  • Сайт вже застарів;
  • Відкривається новий бізнес;
  • Потрібно продати конкретний продукт.

З чого складається Лендінг?

Продаючий сайт відрізняється від великого інтернет-магазину тим, що він закликає до вчинення лише однієї дії. Мета може бути різною. Наприклад, сторінка створюється для здійснення замовлення, перегляду каталогу, ознайомлення з новою послугою або процедурою.

Види:

  • Транзакційний;
  • Посадковий.

Перший варіант підходить для продажу товарів або послуг, а другий збирає ліди. Йдеться про потенційних клієнтів, які готові зробити якусь певну дію. Зазвичай вони просто залишають свої контактні дані, а в подальшому власник бізнесу налаштовує саме під цей потік аудиторії свою рекламу в соціальних мережах, також він відправляє листи з акціями, бонусами і вигідними індивідуальними пропозиціями. Це своєрідна підготовка до купівлі товару або послуги.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі