Суспільство

Представниця Житомирської області увійшла до першої Національної збірної ветеранів, яка змагатиметься на міжнародних Іграх Воїнів

1 June 2021, 13:11

Відбіркова комісія Warrior Games оприлюднила імена 40 військовослужбовців та ветеранів, які представлятимуть Україну на Warrior Games (Іграх воїнів) 2021 в Орландо (США).

Про це 1 червня повідомила пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

«Сьогодні ми стали свідками народження першої в історії України Національної збірної команди ветеранів. Вперше 40 учасників, які пройшли національний відбір у 11 видах спорту, візьмуть участь у міжнародних Іграх Воїнів у вересні в США. Україна серед 9 націй світу яка приєдналася до найбільших ветеранських змагань світу. Після запеклої, прозорої та чесної боротьби, ми наразі можемо привітати перших учасників національної збірної команди ветеранів у Іграх Воїнів в США. Ці змагання є традиційними для воїнів, які віддали своє здоров’я під час захисту держави, але знайшли в собі сили і волю долучитися до змагань для досягнення спортивних результатів, а також перемоги над собою» - зазначила на пресконференції міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Вона також розповіла, що для участі у Національному відборі до збірної надійшло 260 заявок від воїнів, з різних куточків України. 229 учасників особисто взяли участь в змаганнях, з 11 адаптивних видів спорту, які тривали на 5 локаціях протягом 2 днів. Міністр також підкреслила, що ветеранські спортивні змагання «Ігри воїнів» стануть додатковим поштовхом для розвитку ветеранського спорту в Україні.

«Відбір був прозорим, змагання чесними, комісією об’єктивно обговорювалася кожна кандидатура до національної збірної, а під час дискусій враховувалися голоси всіх членів комісії. Попереду на сорок наших героїв чекає багато тренувань, але ми сподіваємося, що велике бажання допоможе перемогти, тому зичимо успіхів нашим героям. Ви – приклад мужності для усієї української нації», - зазначила Юлія Лапутіна.

«Ми, тренери, ставимо собі високу мету. У нашої команди дуже значні шанси посісти призові місця. Попереду - стрімка підготовка збірної до участі в міжнародних змаганнях. Ми активно працюватимемо, щоб вивести нашу команду на найвищий рівень підготовки. Це буде спільна робота учасників, оргкомітету, тренерського складу та вболівальників», - зазначив головний тренер Національної збірної України Сергій Конюшок.

Він також додав, що 31 травня з кожним учасником збірної зв’яжуться представники оргкоманди для підтвердження готовності взяти участь у підготовці до змагань. А у липні та серпні будуть проведені 2 навчально-тренувальні збори по видах спорту. Участь у міжнародних змаганнях Ігри Воїнів – 12-22 вересня 2021 року.

На сайті української команди Warrior Games є склад збірної, в якому один учасник представляє Житомирську область: Мазур Ярослава – м. Бердичів, ветеранка Збройних Сил України. Вона буде змагатися у двох дисциплінах – плавання та кульова стрільба.


Скріншот з сайту збірної

Нагадаємо, двоє житомирських бійців-спортсменів в 2020 році здобули медалі у фіналі всеукраїнських змагань «Ігри нескорених»: Сергій Хилюк (м. Бердичів) став срібним призером у бігу на 1500 м., Ігор Пацев (м. Житомир) – бронзовим призером зі стрільби з лука.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінветеранів змагання збірна ЗСУ  
Матеріали по темі