Події

У Житомирській області суд виніс вирок чоловікові за розбійний напад на 86-річну бабусю: 7 років в’язниці з конфіскацією

1 June 2021, 15:52

Овруцький районний суд Житомирської області виніс вирок чоловікові, який восени 2019 року в смт Хорошів Житомирській області вчинив розбій щодо пенсіонерки в її ж обійсті: погрожуючи вбивством, відібрав у 86-річної жінки щойно отриману пенсію – трохи більше 2 тисяч гривень. За скоєне зловмисника ув’язнили на 7 років з конфіскацією майна.

Вирок щодо кримінального правопорушення проти власності (розбій) Овруцький районний суд виніс 21 травня 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 25 травня.

Сам злочин був скоєний 2 вересня 2019 року. Раніше судимий чоловік (на момент скоєння злочину відбував випробувальний строк за крадіжку), будучи п’яним, переліз через паркан та опинився на обійсті пенсіонерки. Там, погрожуючи вбивством, штовхнув літню жінку, яка сиділа на лавці. Бабуся впала, а чолов’яга бив їй кулаками по голові та тілу, вимагаючи віддати йому гроші. Потерпіла відмовилася, на це «гість» забрав у неї дерев`яну палицю, яку вона використовує для ходьби, і кілька разів удари жінку. Після цього витягнув з кишені кофти бабусі 2 310 грн., поклав гроші до власної кишені і пішов.

У жінки виявили рвану рану правого передпліччя (відноситься до легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров`я).

Скріншот з вироку Овруцького районного суду від 21.05.2021

Обвинувачений у судовому засіданні свою вину визнав частково. Він розповів, що того дня, 2 вересня 2019 року, в смт Хорошів він вживав алкогольні напої разом з зятем потерпілої.

«Він (обвинувачений) був дуже п`яний, погано пам`ятає, що відбувалось. ОСОБА_3 запропонував піти до тещі позичити гроші, щоб далі пити. … Він (обвинувачений) почав на потерпілу матюкатися. Потерпіла почала битися палкою, вдарила його по плечах. Він чи ОСОБА_3, він точно не пам`ятає, відштовхнув її рукою. Хто взяв гроші – він чи зять потерпілої – не пам`ятає», – йдеться у матеріалах суду.

У ході додаткового допиту обвинувачений стверджував, що потерпілу не чіпав, мовляв, лише відштовхнув її, коли вона почала битися палкою. А гроші у літньої жінки начебто забрав її ж зять, і, мовляв, потерпіла вигороджує його, зятя.

Скріншот з вироку Овруцького районного суду від 21.05.2021

Потерпіла у суді розповіла, що у той день вона вийшла з хати, аби піти до магазину. І саме того дня жінка отримала пенсію: гроші поклала в кишеню безрукавки, в яку була вдягнена. Коли вона сиділа на лавці у себе в дворі, наглядно знайомий їй чоловік перестрибнув через паркан і з кулаками та погрозами став вимагати гроші. Бабуся кричала, тож нападник взяв у неї шматок тканини і заштовхнув до рота. Врешті, обвинувачений відібрав у жінки кошти, що були при ній, та, схопивши за волосся, почав тягнути до хати, вимагаючи віддати гроші, які є в оселі.

Скріншот з вироку Овруцького районного суду від 21.05.2021

Свідок, зять потерпілої, який проживає з нею в одному будинку, стверджував, що, коли все сталося, його не було вдома – ходив до аптеки. Коли повернувся, тещі вдома не було, а згодом він дізнався, що обвинувачений її побив.

Скріншот з вироку Овруцького районного суду від 21.05.2021

Врешті, суд ухвалив: «ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України, і призначити йому покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. На підставі ст. 71 КК України до призначеного покарання частково приєднати невідбуту частину покарання за вироком Володарсько-Волинського районного суду від 24.04.2019 і остаточне покарання ОСОБА_1 визначити у виді 7 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна».

На вирок суду до Житомирського апеляційного суду через Овруцький районний суд може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, 2 вересня 2019 року в смт Хорошів Житомирській області 41-річний чоловік прийшов до обійстя пенсіонерки та відібрав у неї трохи більше 2 тис. грн, погрожуючи вбивством. Розбійника за кілька годин після того розшукали та затримали поліцейські.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій суд вирок пограбування грабіж  
Матеріали по темі