Новини компаній

Для чого потрібен наматрацник, основні поради щодо його вибору

9 June 2021, 12:19

Купуючи новий матрац, ми хочемо захистити його від плям, пилу та механічних ушкоджень, тим самим продовжити його строк служби. І саме для цього слід використовувати наматрацник, який виконує функцію захисного чохла та не дає шансу різним забрудненням зіпсувати вашу постіль.

Окрім захисту речей, цей виріб виконує багато інших функцій. Так, наприклад, він може скорегувати та значно поліпшити характеристики старого матрацу або ж за допомогою його дуже зручно поєднати два односпальні матраци в один двоспальний. Тож наматрацник – це дуже корисна та потрібна річ у вашому домі.

Види наматрацників

Зараз на ринку ви можете знайти декілька видів конструкцій цього виробу, від звичайних тонких моделей до м’яких наматрацників https://penelopebedroom.com.ua/namatrasniki/ і навіть спеціальні вироби для особливих потреб. Вони відрізняються між собою тим набором функцій, які здатні виконувати, та сферою застосування. І до основних типів належать:

  1. Класичні моделі, які здатні захистити поверхню матрацу від плям, забруднень і зношування. Зазвичай це легкі та тонкі вироби, виготовлені з натуральних або синтетичних матеріалів.
  2. Водонепроникні варіанти, які вибирають для захисту спального місця від промокання. Для виготовлення цих виробів використовують спеціальну мембрану, яка й перешкоджає потраплянню рідини на матрац. Ця мембрана зовсім не заважає людині комфортно відпочивати, адже зверху вона покрита приємною на дотик та м’якою тканиною.
  3. Ортопедичні – призначені для людей, які мають серйозні травми, хронічні захворювання або будь-які інші проблеми з хребтом.
  4. Антибактеріальні – це вироби, які оброблені спеціальним розчином, здатним перешкоджати появі в них пилових кліщів або інших мікроорганізмів, цвілі та грибка. Такий тип наматрацника підійде тим, хто страждає на алергію на пил, а також досить ретельно піклується про своє здоров’я.
  5. Дитячі – це моделі, які мають підвищені водонепроникні, гіпоалергенні й антибактеріальні властивості. Виготовляються вони зазвичай зі спеціальної мембрани, яка перешкоджає потраплянню рідини до тіла дитини, але при цьому має гарні повітропроникні властивості. Усе це здатне забезпечити комфортний та здоровий сон малюкові.

Отже, ви можете вибрати такий тип наматрацника, який підійде саме до ваших потреб.

Тип кріплення

Щоб під час сну наматрацник не збивався та не заважав вам комфортно відпочивати, усі вироби оснащуються спеціальним кріпленням. Воно буває двох видів:

  • кутове – яке фіксує чохол лише на кутах;
  • контурне – що охоплює матрац по всьому периметру.

До кутових кріплень відносять лямки, які зачіпляють за кути матраца для надійного фіксування на ньому. Це досить простий у використанні та універсальний спосіб надягання цього виробу. Але в нього є суттєвий недолік – з часом гумові лямки розтягуються та перестають виконувати свої основні функції.

У контурних моделях по всьому периметру пролягає еластична гумка, яка надійно фіксує виріб і допомагає захищати матрац не лише зверху, а й з бокових сторін.

Але для повного захисту матрацу від будь-яких ушкоджень та плям варто використовувати такі чохли, які захищають його з усіх сторін. Ці моделі мають застібку у вигляді ґудзиків, кнопок або блискавок, за допомогою яких ви можете миттєво, та без зайвих зусиль надягнути наматрацник. Головним для таких варіантів є правильний вибір розміру виробу.

Основні поради щодо вибору наматрацника

Спочатку треба визначитися з тим, який тип чохла вам потрібен: для дорослого ліжка чи дитячого, звичайний захисний або варіант зі спеціальними функціями. Потім точно виміряйте розміри вашого матраца, бо куплений виріб повинен повністю його покривати, але при цьому не бути великим. Вибирайте такий матеріал наматрацника, який витримає багаторазове прання. Наприклад, це може бути бавовняний стьобаний варіант. Також перед купівлею обов’язково перевірте якість виробу. На ньому не повинно бути кривих швів, вилізлого наповнювача та незакріплених ниток.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам вибрати такий тип наматрацника, що задовольнить усі ваші потреби у здоровому та міцному сні.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі