Події

Уночі в районі Сінного ринку в Житомирі горів будинок на три квартири: вогонь знищив 100 квадратних метрів шиферної покрівлі

10 June 2021, 13:00

У ніч на 10 червня в районі Сінного ринку в Житомирі сталася пожежа.

Про це Житомир.info повідомила читачка Людмила.

«Вночі в районі Сінного ринку у м. Житомирі була пожежа, наче горів склад піротехніки, бо було чутно специфічні звуки і запахи», – розповіла читачка.

У пресслужбі ГУ ДСНС України у Житомирській області в коментарі Житомир.info повідомили, що на вулиці Домбровського горів будинок. А «вибухи» і тріскотіння було чутно, оскільки палала шиферна покрівля.

«10 червня о 02:02 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в м. Житомир. Дім складається із трьох квартир. Серед ночі господарі одного з помешкань прокинулись від гучного тріскотіння шиферу. Ще до прибуття рятувальників мешканці будинку покинули свої помешкання. На місці події з’ясувалось, що горів дах будинку загальною площею 128 кв. м. Значне пожежне навантаження створювали тирса та домашні речі, що зберігалися на горищі. Крім того, під шифером було настелено п’ять шарів руберойду та частково жерсть», – йдеться у повідомленні на сайті ГУ ДСНС.

Трохи більше двох годин знадобилось бійцям ДСНС для ліквідації пожежі, о 04:20 вогонь приборкали. Внаслідок надзвичайної події загиблих і травмованих виявлено не було. Вогонь устиг знищити 100 кв. м. покрівлі, 40 кв. перекриття та пошкодив внутрішнє оздоблення стін двох квартир будинку.

Проте рятувальники не допустили подальшого поширення вогню на два житлових будинки та господарчі споруди, розташовані поруч.

Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі. Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалось 15 чоловік особового складу на 3 пожежних автомобілях.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня 2021 року в селі Нові Сали Житомирського району сталася пожежа: внаслідок розряду блискавки спалахнув дерев’яний сарай, через сильний вітер полум’я поширилось на житловий будинок і сінник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники вул.Домбровського Сінний ринок  
Матеріали по темі