Суспільство

Подробиці травмування 15-річної жительки Житомирської області від удару блискавки: лікарі кажуть, що дівчині пощастило

10 June 2021, 15:58

У селі Малий Кривотин Житомирської області (колишній Ємільчинський район, нині – Новоград-Волинський) блискавиця ледь не вбила дівчину, що сиділа вдома. На тілі дитини виявили візерунки, які залишила блискавка.

Про це йдеться у сюжеті ТСН від 10 червня 2021 року.


Відео ТСН

Коли почалася гроза, батьки з трьома дітьми були в хаті. Телефон стояв на зарядці, коли 15-річній Ганні подзвонила подружка, дівчина потягнулася за ним, як відчула електричний розряд.

У будинку миттєво вибило світло, на шум прибігли батьки, вони викликали "швидку". Дівчина була непритомна. Зараз стан її стабільний, вона почувається краще.

«Подзвонила подружка, вона почала щось казати. Мама сказала виключи телефон і в той момент все відбулось. Було дуже страшно, телефон відключився. В очах блимнуло і почало трусить, серце почало боліти», – розповідає постраждала Ганна Корнійчук.

У лікарні медики констатували удар струмом, а на тілі дитини виявили візерунки, які залишила блискавка: на лівій руці, в якій потерпіла тримала телефон, на спині та груднині.

«Характерний візерунок для ураження блискавкою, удар був нанесений у грудну клітку і вихід на спині. Точка входу і виходу є. Ще пощастило, бувають і смертельні випадки», – розповідає лікар-травматолог Ємільчинської ЦРЛ Олександр Волощук.

Нагадаємо, 8 червня 2021 року в селі Малий Кривотин Новоград-Волинського району (колишній Ємільчинський район) у результаті удару блискавки постраждала дівчина, 2006 року народження, яка в будинку розмовляла по телефону. Дівчину госпіталізували до реанімаційного відділення лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, 28 травня у селі Зарічани Житомирського району блискавка влучила в чоловіка.Постраждалого, 1979 року народження, госпіталізували до опікового відділення обласної лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: блискавка гроза Ємільчинський район  
Матеріали по темі