Події

За ґвалтування 13-річної пасербиці жителя Житомирської області ув’язнили на 11 років

11 June 2021, 12:33

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області розглядав справу про зґвалтування малолітньої дівчинки: чоловік вчинив дії сексуального характеру щодо своє 13-річної пасербиці. За безчинство чоловіка засудили до 11 років позбавлення волі.

Вирок щодо кримінального правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості Бердичівський міськрайонний суд виніс 7 червня 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 9 червня.

Обвинувачений – уродженець Чуднівського району, батько 4-х неповнолітніх дітей, раніше не судимий. Злочин відносно своє пасербиці скоїв вночі 15 грудня 2019 року, перебуваючи у кухні житлового будинку. Дії вітчима припинила мати дівчинки, яка в цей час зайшла до кухні.

Скріншот з вироку Бердичівського міськрайонного суду від 7.06.2021

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково, «вказавши, що не ґвалтував потерпілу, а вона сама підійшла». А події тієї ночі, мовляв, взагалі не пам`ятає через стан сп`яніння.

Однак у вільних показаннях чоловік розповідав, що на той час він був у сварці зі співмешканкою, «пішов на кухню попити води, до нього підійшла жінка, він подумав, що то співмешканка прийшла миритися, вступив у статевий акт і тільки коли включилося світло, побачив, що то потерпіла». Також запевняв, що в нього з дітьми гарні стосунки, а справу проти нього придумала співмешканка через майно – хату. Просив суворо не карати, щоб він «міг ще вийти й допомагати дітям».

Скріншот з вироку Бердичівського міськрайонного суду від 7.06.2021

Свідчення у судді дала і потерпіла дівчинка. Вона, зокрема, розповіла, що вітчим ґвалтував її майже щодня. Одного разу свідком цього стала молодша сестра.

«Допитана в ході судового розгляду потерпіла (…) пояснила суду, що 14 грудня 2019 року ввечері вона з сім`єю була вдома (…). Обвинувачений ОСОБА_1 є її вітчимом, з яким вони жили 7 років. Сестра спала у кімнаті, брат спав з мамою у іншій кімнаті. Десь о 23 годині обвинувачений їй подзвонив, сказав прийти до сусіднього будинку на горище. Вона знала, що ОСОБА_1 буде її ґвалтувати, але послухалася, так як дуже його боялася, він раніше сидів за вбивство, казав, що вб`є її маму, братика, сестричку, якщо не слухатиметься, чинитиме опір. Вона вірила, що він це зробить, він колись приставляв ніж їй до шиї. Також він на них кричав як по причині, так і без причини, одного разу бив її за погані оцінки. Тому вона пішла на горище, там була з обвинуваченим декілька годин, почала благати піти додому. ОСОБА_1 відпустив. Вона прийшла додому, зняла курточку, пішла до себе у кімнату, сестра спала. Близько 3 ночі у кімнату прийшов обвинувачений, шепотом сказав виходити на кухню. Знову ж, боячись його, вийшла, знала куди йде, на горищі він сказав, що продовжать. (…) Ще раз її зґвалтував. В цей час до кухні зайшла мати, увімкнула світло, побачила їх. (…) Тільки тоді вона розповіла мамі, та розплакалася. Коли ОСОБА_1 заснув мати викликала поліцію. Перший раз обвинувачений намагався її зґвалтувати ще у 2018 році. За три тижні до подій ОСОБА_1 почав її ґвалтувати майже кожен день. Одного разу свідком стала менша сестра (…)», – йдеться у матеріалах суду.

Скріншот з вироку Бердичівського міськрайонного суду від 7.06.2021

Мати дівчинка розповіла про побачене тієї ночі. Вона, зокрема, зазначила, що після скоєного її чоловік схопив ножа та почав погрожувати, що всіх заріже.

Скріншот з вироку Бердичівського міськрайонного суду від 7.06.2021

Врешті, суд ухвалив: «ОСОБА_1 визнати винуватим у пред`явленому обвинуваченні у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 11 (одинадцять) років (виділено редакцією)».

У вироку також вказано, що початок строку відбування призначеного покарання обчислюватиметься з 07 червня 2021 року. До строку покарання зараховується час тримання під вартою (з 15 грудня 2019 року до 06 червня 2021 року) у відповідності день тримання під вартою одному дню позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня 2021 року Житомирська обласна прокуратура інформувала про вирок 35-річному жителю Малинського району за зґвалтування 13-річної пасербиці: чоловіка ув'язнили на 12 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування вирок прокуратура  
Матеріали по темі