Події

​На Михайлівській у Житомирі чоловік вкрав акустичну систему та гучномовці: злочинця затримали, коли він ніс продавати викрадене

16 June 2021, 11:30

У Житомирі на пішохідній Михайлівській чоловік вкрав гучномовці та акустичну систему з вітрини магазину. Нині 37-річного чоловіка підозрюють у трьох таких правопорушеннях. Тривають відповідні перевірки щодо його причетності до інших протиправних діянь.

Про це 16 червня повідомили на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Днями до Житомирського районного управління поліції звернулися троє приватних підприємців. Один з них, прийшовши вранці до своєї кав’ярні у центрі міста, не виявив блоку акустичної системи, встановленої на вітрині. А інші двоє повідомили, що у них викрали гучномовці, розміщені на пішохідній вулиці обласного центру.

Оперативники кримінальної поліції, переглянувши записи камер відеоспостереження, встановили, що до скоєння усіх цих злочинів причетний 37-річний містянин. Чоловік вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. Поліцейські розшукали його наступного дня на одній з вулиць міста, коли він ніс у сумці викрадені напередодні речі, сподіваючись їх продати», – йдеться у повідомленні.

Чоловік у скоєному зізнався та розповів, що вночі звернув увагу на акустичну систему, яка знаходилася за вікном кав’ярні. Пошкодивши скло, забрав техніку. А за кілька годин потому, дочекавшись, поки спорожніє вулиця Михайлівська, чоловік також зняв гучномовці, розміщені на будівлях. Для цього він навіть приніс із собою драбину.

Нині за вказаними фактами проводиться досудове розслідування. Попередня кваліфікація таких дій ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, таємне викрадення майна, вчинене повторно, карається від 3 до 6 місяців арешту або обмеженням чи позбавленням волі строком до 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році уночі на Михайлівській у Житомирі чоловік вкрав колонку та систему освітлення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівська крадіжка гучномовець  
Матеріали по темі