Суспільство

У МОН назвали терміни вступної кампанії та розповіли, скільки заяв можна подати

16 June 2021, 14:15

15 червня відбулась пряма телефонна лінія Кабінету міністрів на тему «Забезпечення належного контролю та проведення вступної кампанії 2021 року у закладах вищої освіти». Під час телефонного зв’язку заступник міністра освіти і науки Ігор Гарбарук відповів на запитання про основні етапи вступної кампанії 2021, її новації та завершення основної сесії ЗНО-2021.

Про це повідомляє пресцентр МОН.

За словами Гарбарука, для вступників на бакалавра чи наскрізного магістра терміни вступу такі:

• реєстрація для складання вступних іспитів, творчих конкурсів розпочинається не пізніше 24 червня;

• реєстрація електронних кабінетів – 1 липня;

• складання вступних іспитів (пільгові категорії), творчих конкурсів – з 1 до 13 липня (бюджет, контракт), тільки контракт – з 14 до 23 липня;

• прийом заяв та документів на вступ (електронно, крім категорій, визначених п. 1 розділу VI Умов прийому) – з 14 липня.

У 2021 році здобувачі вищої освіти можуть подати максимум 5 заяв на бюджет, як минулого року. А серед новацій цього року є обмеження кількості поданих заяв для вступу на контракт – до 30 заяв включно.

Вступники, які отримають бюджетні місця за результатами конкурсу, але захочуть, щоб інші їхні заяви брали участь у конкурсі на контракт, мають обов’язково повідомити про це приймальну комісію під час виконання вимог до зарахування (подання оригіналів документів). Для цього необхідно буде написати відповідну заяву. В іншому разі ці заяви автоматично будуть виключені з конкурсу на контракт.

Для того, щоб мати можливість брати участь у конкурсі на бюджет, усім вступникам необхідно буде отримати мінімум 125 балів.

Щодо вступної кампанії до закладів професійної (професійно-технічної) освіти, то вона розпочинається в червні. Заклади мають певну автономію в цьому процесі. Кожен самостійно визначає графік та критерії вступу. Набір триватиме до 1 вересня (МОН може продовжити до 1 листопада). Для зарахування до закладу професійної освіти не потрібно здавати ЗНО.

Як проходитимуть вступні іспити та творчі конкурси – можна переглянути у відеороз’ясненнях вступної кампанії 2021. Ролики доступні на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2021» та на офіційному YouTube-каналі міністерства.

Нагадаємо, у травні 2021 року на сайті Міністерства освіти і науки України з’явився розділ «Поширені запитання-відповіді про вступ 2021», де оприлюднено відповіді на часті запитання щодо підготовки до вступу на базі повної загальної середньої освіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вступ вступна кампанія МОН  
Матеріали по темі