Місто

Відкрити другу частину житомирського Нового бульвару обіцяють до кінця червня, але фонтан запустять пізніше

16 June 2021, 16:48

Реконструкцію Нового бульвару у Житомирі мали завершити ще у березні 2021 року, втім погодні умови внесли корективи у графік і договір з підрядником продовжили до кінця червня.

Сьогодні на Новому бульварі завершують укладати плитку вздовж головної алеї. Біля пам'ятника «Чорний тюльпан» почали встановлювати нові лавки, які за проєктом мають підсвічуватись. На місці, де раніше стояв гранітний фонтан, – нині котлован. Підрядник повністю демонтував стару чашу, прокладає нові комунікації й чекає на обладнання для нового пішохідного фонтану.

Як тривають роботи ти чи завершать їх вчасно – 16 червня розповів журналістам Житомир.info начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

«В зимовий період роботи були призупинені, тому що погодні умови не давали можливості дотримуватися технологічного процесу щодо укладання бруківки, але роботи проводились. Прокладаються комунікації, електроживлення, водогін, заміна мереж. Ці роботи проводились, але було перенесено термін виконання до кінця червня. Центральна алея, все що стосується бруківки, лавок, освітлення, відеонагляду, висадження дерев – все це до кінця червня буде зроблено. Залишиться тільки фонтан. Фонтан буде огороджено, там трішки інша процедура, це і приямки для обладнання, і саме обладнання, треба чекати термін поставок. Центральна алея буде відкрита, а фонтан буде трошки пізніше», – каже В'ячеслав Глазунов.


Начальник УКБ уточнює, що фонтан планують відкрити у серпні. А ось огорожу з центральної алеї приберуть вже цього тижня (до 20 червня, – ред.).

«Планується до кінця тижня цю частину відкрити, зараз хлопці докладають центральну алею біля «Жовтня», як ви бачите, щоб ця частина вже була доступна, й огорожа вже почне розбиратися з завтрашнього дня і наводитиметься порядок», – додає В'ячеслав Глазунов.

Начальник УКБ також зауважив, що вздовж усього бульвару планують досадити дерева та кущі.

Нагадаємо, що роботи виконує компанія «Комфорт-Буд», вартість проєкту – 19 млн 110,3 тис. грн.

Який вигляд Новий бульвар мав у березні 2021 року – дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2020 року в Житомирі розпочались підготовчі роботи з реалізації проєкту реконструкції: почали демонтаж старого покриття на Новому бульварі. Також підрядник почав зрізати старі дерева та кущі, видалення яких попередньо погодив виконавчий комітет. На ділянці з 15 жовтня працювали археологи, які проводили нагляд під час земляних робіт.

А 25 січня 2021 року будівельники завершили першу частину реконструкції Нового бульвару.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новий бульвар реконструкція Глазунов УКБ  
Матеріали по темі