Події

​Водій, який скоїв ДТП у Бердичеві і на очах у поліцейських почав пити горілку, сплатить 34 тис. грн штрафу

23 June 2021, 15:29

У Бердичеві суд оштрафував чоловіка, який на «Ланосі» пошкодив припарковане авто, втік з місця події, а коли його наздогнала поліція, почав пити горілку на очах у правоохоронців.

Про це 23 червня повідомили в пресслужбі Бердичівського міськрайонного суду.

«Одразу три правопорушення усього за кілька хвилин скоїв бердичівський водій, якого нещодавно за наслідками судового розгляду було оштрафовано на 34 тисячі гривень», - йдеться у повідомленні.

Усі події трапились наприкінці цього травня близько десятої вечора. Спочатку 43-річний водій «Ланоса», не дотримавшись безпечних швидкості руху й дистанції, наїхав на припаркований по вул. Свічній «Опель». Після того поспішив залишити місце пригоди, однак далеко не втік: на вул. Бразульського його наздогнали поліцейські. А після зупинки кермувальник на очах у правоохоронців… став пити горілку. Результат проведеного освідування становив 2,65 проміле.

Дії чоловіка кваліфікували за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення:

  • ст. 124 КУпАП – порушення правил дорожнього руху, що причинило пошкодження транспортних засобів;
  • ст. 122-4 КУпАП – залишення водієм місця ДТП, до якого він став причетним;
  • ч. 4 ст. 130 КУпАП – вживання алкоголю після ДТП особою, котра керувала транспортним засобом.

Водій повністю визнав свою вину й повідомив, що залишив місце зіткнення, бо хотів поставити вдома своє авто та повернутися для відшкодування збитків потерпілому, однак той чомусь викликав поліцію… Заподіяну шкоду власнику «Опеля» таки було компенсовано і на суді він вказав про відсутність претензій до порушника.

«Покарання для останнього суд обирав, зважаючи на дані про його особу, характер вчиненого, наявність пом’якшуючих і відсутність обтяжуючих обставин тощо. Стягнення визначалось у межах санкції за найсерйозніше зі скоєних правопорушень (вживання спиртного після ДТП), тож бердичівлянина оштрафували на 34 тис. грн і на 3 роки позбавили права керування транспортними засобами. Протягом десяти днів постанову можна оскаржити», - повідомили в суді.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в березні 2020 року нетверезий водій на Opel в’їхав у позашляховик Toyota, поліції пояснив: випив після ДТП, бо нервував.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів ДТП алкоголь штраф суд  
Матеріали по темі