Події

У Житомирі на хабарі в 175 тис. грн викрили директора комунального підприємства: обіцяв безперешкодне перерахування бюджетних грошей

26 June 2021, 09:12

Правоохоронці викрили посадовця комунального підприємства Житомира на вимаганні та одержанні від представника приватного товариства неправомірної вигоди у сумі 350 тис. грн. 25 червня, задокументовано отримання чиновником другої частини – 175 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За даними слідства, директор одного з комунальних підприємств висловив представнику товариства, яке поставило обладнання на загальну суму майже 4 млн грн, вимогу надати неправомірну вигоду у виді так званого «відкату», на загальну суму 350 тис. грн за швидке та безперешкодне перерахування бюджетних коштів за договором. У ході розслідування, в березні цього року, задокументовано отримання посадовцем першої частини неправомірної вигоди на суму 175 тис. грн. У п’ятницю, 25 червня, задокументовано отримання чиновником другої частини неправомірної вигоди на суму 175 тис. грн. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, зокрема, обшуки за місцем проживання та роботи фігуранта справи. Вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади», – йдеться у повідомленні.

Незаконну оборудку викрито прокуратурою спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в областіДСР Нацполіції України.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 368КК України проводить Головне управління Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, ввечері 21 січня 2021 року стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав директор департаменту – 123 тис. грн, 10% від перерахованих коштів. Пізніше з матеріалів суду стало відомо, що 1 грудня 2020 року в своєму службовому кабінеті під час розмови з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» повідомив про необхідність передачі йому грошових коштів у розмірі 10% від суми субвенції, виділеної бюджету Коростеня на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров`я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Подільський райсуд Києва 22 січня обрав директору департаменту ОДА Миколі Суслику запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на шістдесят діб (до 22 березня 2021 року) та визначив альтернативний запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 124 тис. 850 грн, у разі внесення якої Суслик може бути звільнений з-під варти, але з певними умовами, серед яких – не відлучатися із району, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора чи суду та здати закордонний паспорт. 26 січня визначена застава була внесена і директор департаменту був звільнений з під варти.

Як повідомляв Житомир.info, 17 березня розслідування справи про хабар директора департаменту Житомирської ОДА продовжили ще на три місяці. А 17 травня до суду скеровано обвинувальний акт щодо затриманого на хабарі начальника департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар комунальне підприємство прокуратура державні гроші обладнання  
Матеріали по темі