Місто

У Житомирі вдруге відбувся чемпіонат України з регбі серед десантників-штурмовиків

30 June 2021, 14:41

30 червня на стадіоні Житомирського агротехнічного коледжу проходить всеукраїнський чемпіонат Десантно-штурмових військ Збройних сил України з регбі-7. Участь у змаганнях беруть десантники із 5 бригад та команда 199-го навчального центру, який розташований в Житомирі.

«Вже протягом другого року єдині у Збройних силах проводимо чемпіонат з регбі-7. Загальна кількість команд – шість, як ви знаєте, у кожній команді по 7 осіб. Це фактично наше десантно-штурмове відділення. Події будуть розвиватися, як у бою. Буде дуже цікаво, тому запрошую на наступні чемпіонати ДШВ», – каже т.в.о. начальника штабу ДШВ ЗСУ Віктор Люльчак.


На поле виходить по 7 учасників від кожної команди. Гра складається з двох таймів по 7 хвилин.

Головне у грі – швидкість, сила та витривалість. Найсильніша команда отримає кубок ДШВ з регбі.

«Всі вони пройшли підготовку. 26 червня дві команди 199-го навчального центру і 95-ї ОДШБ змагались у м. Київ на чемпіонаті України та показали гарний результат з професійними командами. Хоч вони й не постійно займаються регбі, але своя фізична підготовка, плюс тренування дали свої плоди. Сьогодні будуть виборювати кубок ДШВ. Кубок перехідний, він великий, як бачите. Буде перехідний, тому що ми хочемо, щоб ці змагання були кожного року, щоб цей вид спорту розвивався. Регбі-7 – це олімпійський вид спорту, спорт справжніх чоловіків», – розповідає організатор чемпіонату ДШВ з регбі-7 Андрій Палагін.

Аби підтримати розвиток регбі в Україні, на чемпіонат також приїхали представники французької федерації регбі.

Як десантники-штурмовики у регбі грали, дивіться також у фоторепортажі

Нагадаємо, 27 червня 2019 року у Житомирі відбувся перший всеукраїнський чемпіонат десантно-штурмових військ Збройних сил України з регбі.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада 2019 року в Житомирі провели дитячий чемпіонат з регбі-7, присвячений загиблим воїнам-десантникам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ регбі 95 бригада десантник  
Матеріали по темі