Місто

​У Житомирі за грантові кошти розроблять реєстр зелених зон і насаджень

2 July 2021, 11:51

У Житомирі за грантові кошти буде розроблено модуль реєстр зелених зон та насаджень.

Про це 1 липня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Наразі це лише програмна оболонка, яка буде поступово наповнюватися даними. Навчання спеціалістів входить у закупівлю по розробці цього модуля, буде ряд навчань для внутрішніх користувачів, презентація для зовнішніх користувачів. Плануємо залучити громадськість до заповнення реєстру зелених насаджень, тому навчання за кошти Антикорупційної ініціативи є обов’язковим елементом. Маємо розуміти, що це реєстр дуже швидко не наповниться, тому що потрібно сфотографувати дерево, описати його стан, характеристики і т.д. Наприклад, у Львова це зайняло близько 4 років. Це буде поступовий процес, на сьогодні плануємо вже розпочати збір даних, навіть не маючи ще модуля», - зазначив радник міського голови з питань публічності, підзвітності та запобігання корупції Сергій Яцик.

Наразі КП «Зеленбуд» провів часткову інвентаризацію своїх об’єктів. У співучасті з проєктом зможуть поставити на облік всі зелені насадження міста з їхніми характеристиками. А це, у свою чергу, дасть змогу отримати історію кожного дерева і розуміння, як його доглядати.

«Це фактично перший крок до інвентаризації. У Житомирі ніхто ніколи не робив інвентаризацію зелених насаджень. А це великий і потрібний шмат роботи», - розповів директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Для розробки та впровадження модулів «Реєстр зелених зон та насаджень» та «Санітарного очищення міста» мер Житомира розпорядився створити робочу групу. Відповідне розпорядження 2 липня оприлюднили на сайті Житомирської міської ради.




Скріншот додатку до розпорядження мера

Також даним розпорядженням затверджено план заходів щодо розробки та впровадження модулів «Реєстр зелених зон та насаджень» та «Санітарне очищення міста», які планується реалізувати до 2022 року.

Як повідомляв Житомир.info, у середині червня 2021 року на території житомирського парку імені Гагаріна проводилися науково-дослідні роботи з визначення меж природно-заповідного фонду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зелені насадження інвентаризація дерев зелена зона Зеленбуд  
Матеріали по темі