Суспільство

Держлісгоспи Житомирської області накупили транспорту більш як на 37 млн грн: трактори, автомобілі, мотоцикли

2 July 2021, 14:45

За перше півріччя 2021 року державні лісогосподарські підприємства Житомирської області придбали майже сотню одиниць транспорту: трактори, автомобілі, мотоцикли.

Про це Житомир.info 2 липня повідомила пресслужба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«За І півріччя 2021 року державні лісогосподарські підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства вже придбали майже 100 одиниць транспорту. Всі ці закупівлі проведено за власні кошти підприємств», – пише пресслужба з посиланням на інформацію начальника управління лісомисливського господарства Віктора Сахнюка.

Зазначено, що 25 новопридбаних тракторів підприємства використовуватимуть на лісогосподарських роботах. Це і підготовка ґрунту під садіння лісових культур, і прокладання протипожежних розривів, і різні протипожежні заходи тощо.

Лісова охорона отримала новеньких 35 авто, які використовуватимуть в рейдовій роботі, охороні лісів від пожеж та лісопорушень. Адже вони мають високу прохідність та зручні у використанні на лісових дорогах.

Групам швидкого реагування лісових охоронців придбали ще 35 мотоциклів – тепер в лісгоспах їх понад півсотні.

Лісівники кажуть: таким транспортом зручніше долати відстані в лісі, ніж, скажімо, автомобілем, адже він пройде навіть вузькою стежиною чи бездоріжжям. Та й пального витрачається значно менше.

На усі ці придбання держлісгоспи витратили майже 37,5 мільйона гривень.

У наступному півріччі підприємства планують придбати ще щонайменше 100 одиниць техніки.

«Технічне переоснащення лісогосподарських підприємств – це вимога часу. Придбання більш прогресивних у технічному і більш вигідних в економічних показниках транспортних засобів не лише робить нашу діяльність більш розвиненою та економічно вигіднішою, а й позитивно впливає на працівників підприємства – у них покращуються умови праці, а це стає стимулом до роботи і заохочує генерувати нові ідеї», – переконаний Віктор Сахнюк.

Нагадаємо, за п’ять місяців 2021 року органи місцевого самоврядування та державні підприємства Житомирської області закупили 17 автомобілів загальною вартістю 9,1 млн грн. Фаворитом замовників була фірма дружини колишнього голови ОДА Сергія Машковського - ТОВ «Полісся Моторс Груп».

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2020 року пресслужба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства інформувала, що на базі Овруцького лісгоспу запустили пілотний проєкт зі створення груп швидкого реагування: аби уберегти ліс від вогню, для працівників придбали 12 мотоциклів.

19 листопада 2020 року ДП «Лугинське лісове господарство» уклало угоду з АТ «Таскомбанк» на придбання автомобіля Volkswagen за 1,65 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лісгосп лісівники держлісгосп  
Матеріали по темі