Події

Суд почав розгляд справи затриманого на хабарі директора департаменту Житомирської ОДА

8 July 2021, 12:25

Корольовський районний суд м.Житомира почав розгляд справи затриманого на хабарі директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколи Суслика.

Обвинувальний акт відносно Миколи Суслика за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) надійшов до Корольовського районного суду з Подільської окружної прокуратури міста Києва 1 червня 2021 року. 30 червня відбулося підготовче судове засідання, де було ухвалено прийняти до провадження та призначити судовий розгляд у відкритому судовому засіданні Корольовського районного суду м. Житомира на 11 годину 30 хвилин 8 липня 2021 року.

Під час засідання 8 липня прокурор детально розповів обставини вчинення кримінального правопорушення, а Микола Суслик заявив, що своєї вини не визнає.

Детальніше дивіться у сюжеті на нашому сайті

Нагадаємо, Микола Суслик був звільнений з посади директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації 5 березня 2021 року. З власних джерел редакції стало відомо, що звільнили Суслика «за угодою сторін».

Стаття, за якою обвинувачують вже колишнього директора департаменту ОДА, передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 21 січня 2021 року стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав директор департаменту – 123 тис. грн, 10% від перерахованих коштів. Пізніше з матеріалів суду стало відомо, що 1 грудня 2020 року в своєму службовому кабінеті під час розмови з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» повідомив про необхідність передачі йому грошових коштів у розмірі 10% від суми субвенції, виділеної бюджету Коростеня на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров`я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Подільський райсуд Києва 22 січня обрав директору департаменту ОДА Миколі Суслику запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на шістдесят діб (до 22 березня 2021 року) та визначив альтернативний запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 124 тис. 850 грн, у разі внесення якої Суслик може бути звільнений з-під варти, але з певними умовами, серед яких – не відлучатися із району, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора чи суду та здати закордонний паспорт. 26 січня визначена застава була внесена і директор департаменту був звільнений з під варти.

28 травня 2021 року пресслужба Київської міської прокуратури інформувала, що до суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика за обвинуваченням у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Суслик хабар суд  
Матеріали по темі