Місто

Житомирян на «Korolev Avia Fest» очікує розіграш Tesla, показова авіапрограма, чемпіонат дронів, концерт та великий фуд-корт

9 July 2021, 12:11

Міжнародний космічний фестиваль «Korolev Avia Fest» цього року триватиме два дні – 14 та 15 серпня.

На цьогорічному фестивалі очікують до 300 пілотів з різних міст України та з-за кордону.

«Це буде дуже цікаво всім – і дітям, і дорослим. У цьому році завдяки тому, що житомирському аеропорту надали статус міжнародного, буде дуже багато пілотів малої авіації з Франції, Литви, Німеччини, Польщі, Румунії, Молдови, і ще ми чекаємо заявки від декількох країн. Буде можливість побачити різну малу авіацію. Буде показова програма малої авіації, маю надію, що військова авіація братиме участь, буде програма з парашутистами. Буде чемпіонат України по дронах. Це вперше будуть змагання такого рівня і місті Житомирі», – говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


«Korolev Avia Fest» стане наймасштабнішою подією літа, очікується до 70 тисяч відвідувачів у день відкриття фестивалю, говорять у міській раді.

Хедлайнером в перший день стане співачка NK, а наступного дня – Jerry Heil, також будуть виступати житомирські гурти. Передбачаються різні майстер-класи для дітей, фотозони, фуд-корт та розіграші.

«Будуть величезні фуд-корти. Цього року до нас долучиться Львів, як організатори. Бо минулого року все просто розмели, і до дванадцяти майже нічого не було. Ми готуємося більш серйозно, буде окрема велична зона фуд-кортів. В цьому році компанія Tesla буде представляти свої електроавтомобілі, фактично, буде з'їзд любителів Tesla. Головний приз на цьому фестивалі буде автомобіль Tesla. Відвідувачі матимуть змогу виграти автомобіль Tesla – ті, хто придбає (електронний) квиток, як минулого року, на прохід в зону літаків. В цьому році разом з організаторами та компанією Tesla робимо електронні квитки, з можливістю електронної оплати, бо минулого року люди стояли в черзі. Вартість квитка приблизно до 50 грн», – розповідає Сергій Сухомлин.

Щоб житомирянам було простіше дістатися до місця проведення фестивалю, запустять спеціальний автобусний маршрут. Для людей з інвалідністю транспорт буде доїжджати до самісінького аеропорту.

«Цього року ми разом з поліцією відпрацьовуємо зупинки і стоянки автомобілів по Київському шосе: поставимо знаки обмеження швидкості, відділимо зони для паркування. А цю дорогу залишимо лише для пішоходів і смугу для людей з інвалідністю, там будуть стояти комунальні автобуси обладнані, які будуть підвозити людей на свято. Це буде автобус безкоштовний, який від площі Перемоги буде доїжджати до знаку «Аеропорт», і люди пішки проходять декілька сотень метрів», – каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За словами міського голови, на організацію фестивалю планують витратити 1 млн 200 тис. грн.

«Частина піде з обласного бюджету, частина – з міського, приблизно 1 млн 200 тис. грн ми розраховуємо. Крім того, частини коштів, які будуть надавати спонсори. З обласного обіцяли половину, але у них поки немає сесії, тому трохи менше буде», – сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 5 липня 2021 року управління культури Житомирської міської ради оголосило тендер на послуги з організації «Korolev Avia Fest». Очікувана вартість закупівлі – 1,4 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 22 серпня 2020 на території житомирського аеропорту проходив Міжнародний космічний фестиваль «Korolev Avia Fest». Подивитися на віражі у небі прийшли більше тисячі житомирян та гостей міста. У наступні два дні, 23 та 24 серпня у Житомирі відзначили День прапора та День незалежності. За підрахунками Житомир.info ці три дні святкувань обійшлись міському бюджету в 136 тис. 844 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Korolev Avia Fest фестиваль аеропорт авіація літак  
Матеріали по темі