Новини компаній

Старт Першої ліги: які перспективи «Полісся» в новому сезоні?

9 July 2021, 14:43

Минулий сезон у Першій лізі склався для колективу з Житомира непросто. Відсутність стабільності і якісної ротації складу завадило «Поліссю» претендувати на щось більше, ніж місце на екваторі турнірної таблиці, інформує https://fanday.net/.

Втім, житомирський колектив вправно набирав очки в чемпіонаті, тим самим захистивши себе від боротьби за виживання в дебютному сезоні першої ліги. Згідно статистики, «Полісся» набирав очки в більше, ніж 50% матчах – 17 з 30 проведених. В актив собі команда занесла дев'ять перемог і вісім нічиїх, при 13 поразках в першості.

Новий тренерський штаб

Амбіції колективу з Житомира перевершити показники минулого сезону і поборотися за призові місця підтверджують і зміни всередині команди. В першу чергу це стосується тренерського штабу, який очолив Юрій Калитвинцев.

Відзначимо, що в минулому сезоні український фахівець працював з «Олімпіком» в Прем'єр-лізі, але через відсутність стабільних результатів йому довелося покинути донецький клуб. Також в послужному списку Калитвинцева — робота в Закарпатті, другій команді київського «Динамо» і короткий період виконуючого обов'язки головного тренера збірної України.

Чистка кадрів і поповнення

В ході міжсезоння в складі «Полісся» не обійшлося і без кадрових втрат. Так, команду встигли покинути Вадим Жук, Марат Даудов, Андрій Понеділок і Станіслав Коваль. Ще раніше офіційний сайт клубу повідомив про розставання з Євгеном Шевченком, Олександром Чернецьким, Денисом Островським і Кирилом Прокопчуком.

Щодо останніх трансферів, поки тільки одна новина – в «Поліссі» перейшов вихованець житомирського футболу Андрій Сахневич. 32-річний захисник встиг пограти за «Динамо», «Олександрію», «Колос», «Гірник-Спорт», а останнім його клубом був латвійський «Вентспілс».

Що говорить календар?

Стартовий тур нового сезону Першої ліги запланований на 25 липня. У першому поєдинку сезону «Полісся» вирушить до Тернополя, де буде протистояти місцевій «Ниві». Відзначимо, що в минулому розіграші чемпіонату колектив із Житомира двічі поступився майбутньому супернику – 0:1 вдома і 0:2 в гостях.

Поєдинок другого туру «Полісся» проведе в рідних стінах, а суперником підопічних Юрія Калитвинцева стане «Гірник-Спорт». У третьому турі команда з Житомира вирушить в гості до «Миколаєва».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі