Події

Вночі у селі неподалік Житомира горів будинок: власниця з дочкою намагалися загасити пожежу й отримали опіки та отруєння

12 July 2021, 12:22

Вночі 12 липня у селі Іванівка Житомирського району сталася пожежа у житловому будинку. Власниця з дочкою намагалися самотужки загасити полум’я і врятувати майно та отримали опіки й отруєння продуктами горіння. Рятувальники припускають, що пожежу могло спричинити коротке замикання холодильника.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«12 липня, о 00:54, до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в цегляному житловому будинку у с. Іванівка Житомирського району, що на території Березівської територіальної громади. По прибуттю на місце події чергового караулу ДСНС стало відомо, що вогнем повністю охоплено будинок. Рятувальники подали стволи на гасіння пожежі та захист двох розташованих поруч будинків», – йдеться у повідомленні.

Ще до прибуття вогнеборців господарі та небайдужі сусіди допомагали гасити пожежу власними силами та рятувати майно. На жаль, власниця помешкання та її доросла донька, окрім отруєння продуктами горіння, у ході самостійного гасіння отримали опіки верхніх дихальних шляхів, верхніх кінцівок та шиї і були госпіталізовані до опікового відділення обласної лікарні.

Для оперативного підвозу води на гасіння пожежі на місце події було залучено додаткові сили та засоби. Спільними зусиллями трьох рятувальних відділень о 01:23 пожежу локалізували, а о 04:10 ліквідували. Вогонь знищив покрівлю будинку і дерев’яне перекриття веранди, речі домашнього вжитку.

За попередньою версією, займання могло статися через коротке замкнення холодильника, саме у місці його розташування спостерігався найбільший ступінь прогорання. Остаточна причина пожежі встановлюється.

Пресслужба ГУ ДСНС також інформує про ще одну нещодавню пожежу, на якій травмувалася людина.

«Надзвичайна подія сталася у с. Кирдани Коростенського району. Зі слів очевидців, до пригоди призвела стара як світ звичка – куріння в ліжку. Чоловік випив спиртного, запалив цигарку і задрімав. Селяни, які побачили дим із сусіднього будинку, першими забили на сполох та набрали номер «101». Вогнеборці відшукали у переповненій димом кімнаті на тліючому ліжку чоловіка та фактично врятували йому життя. Потерпілого вивели на свіже повітря та передали до рук медиків. Його госпіталізували до лікарні з ознаками отруєння продуктами горіння», – розповідають рятувальники.

Загалом за минулий тиждень, у період з 4 по 10 липня вогнеборці ліквідували 52 пожежі на території області.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 9 липня 2021 року в одній із квартир триповерхового житлового будинку на вулиці Лермонтовській в Житомирі сталася пожежа. Вогонь помітили мешканці квартири з будинку навпроти. Викликавши рятувальників, вони побігли до місці події та стуканням у двері розбудили власників помешкання, які на той момент вже спали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники Іванівка  
Матеріали по темі