Новини компаній

Що можна знайти в каталозі декоративних чагарників магазину Флоріум?

14 July 2021, 09:49


Каталог, в якому представлені декоративні чагарники, є свого роду покажчиком для всіх, хто бажає краще розбиратися в рослинах, розуміти толк в їх різновидах і не заблукати в різноманітті садових жителів.

Різноманітні види і сорти чагарників в каталозі допоможуть вам визначитися з потрібним рослиною, знайти про нього більше інформації і розкрити певні особливості його вирощування, розмноження і тонкощі догляду за ним.

За допомогою каталогу ви дізнаєтеся, на яких видах рослин ростуть плоди, які є власниками красивих і яскравих кольорів, а які з рослин знамениті своїми незвичайними листочками або хвоєю. Ви також з'ясуйте, які чагарники не бояться жарких променів сонця, а які будуть неповторною декорацією палісадника в тіні або півтіні.

Заглянувши в каталог декоративных кустарников, у вас є можливість вибрати відповідне рослина для живоплоту, контейнера або індивідуальної посадки, а також для створення неординарних «ансамблів». Крім того, можна зупинити вибір на чагарниках, здатних не просто зачарувати своєю красою, але в той же час принести користь (наприклад, барбарис, лохина, японська айва, чиї плоди є їстівними і дуже смачними).

Догляд за декоративними кущами

  1. Коли саджанці декоративних чагарників висаджені на постійне місце - вони не потребують особливої уваги. Але для підтримки привабливості їх зовнішнього вигляду потрібно трохи постаратися.
  2. Дані рослини потрібно регулярно поливати, час від часу підгодовувати, рихлити, мульчувати і вчасно обрізати.
  3. Поливати чагарники необхідно рясно і робити це часто протягом перших двох років. Не шкодуйте для рослини води у час посухи. Незалежно від віку чагарниках потрібно багато вологи. Мова йде про тих, у яких неглибока коренева система, і тих, які ростуть в пристенной зоні. Вода не повинна розмиватися біля коренів.
  4. Якщо рихлити землю навколо декоративного жителя саду - через це гинуть бур`яни, що ростуть у пристовбурного кола. Робіть це акуратно, не занурюючись в грунт глибше, ніж на 3 см. Разом з розпушуванням грунту проводиться прополка.
  5. Мульчування підвищує родючість грунту, зменшує випаровування вологи з нього, уповільнює чи повністю пригнічує ріст бур'янів. Для цього він застосовується торф, суха трава, компост або тирсу. Товщина органічного матеріалу не повинна перевищувати 5-8 см. Мульчування перед зимою захищає чагарники від вимерзання.
  6. Якщо в ґрунті не вистачає поживних речовин, в фазу рясного цвітіння чагарнику, або якщо культура повільно росте - їй потрібна підгодівля. При цвітінні використовують спеціальні концентрати для певних рослин, якщо садовий житель довго не росте - користуються комплексними концентратами. На початку літа проводять позакореневе підживлення за допомогою рідких добрив.
  7. Обрізають чагарники щороку. Щоб омолодити рослину, видаляються його старі гілки. Для зміни форми і розмірів культури виконують формувальну (декоративну) обрізку. Багаторічники позбавляють від пошкоджених, хворих і сухих гілок. Обрізку проводять і щоб прорізати крону.
  8. Пару раз в сезон рослина обприскується фунгіцидними і інсектицидними засобами, щоб захистити його від шкідників і хвороб. Перша обробка проводиться перед початком цвітіння.
  9. Декоративні чагарники вкриваються на зиму. В основному морози погано переносять квітучі культури. Утеплюють рослина нетканих матеріалів.

Замовляйте чагарники на будь-який смак в магазині Флоріум.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі