Економіка

​За пів року місцеві бюджети Житомирської області отримали від малого бізнесу 480 млн грн єдиного податку

14 July 2021, 11:21

Місцеві бюджети за шість місяців поточного 2021 року отримали від малого бізнесу понад 480 мільйонів гривень єдиного податку.

Про це 14 липня повідомила пресслужба ГУ Державної податкової служби у Житомирській області.

«За шість місяців цього року до місцевих бюджетів від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування, надійшло 480,4 мільйона гривень єдиного податку, це на 16,4 відсотка, або 67,6 мільйона гривень більше, чим за відповідний період минулого року», - повідомила в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Алла Бех.

Найбільший внесок у бюджети громад зробили фізичні особи-підприємці, які сплатили 382,5 мільйони гривень, юридичні особи-спрощенці – 51,9 мільйона гривень та сільськогосподарські товаровиробники - 45,9 мільйона гривень єдиного податку.

«Сумлінно сплачуючи єдиний податок до місцевих бюджетів, тим самим платники забезпечують життєдіяльність територіальних громад. Податкова служба продовжує розбудову сучасної моделі взаємодії з територіальними громадами та платниками податків щодо зручності процесів у сфері оподаткування. Надходження до бюджету єдиного податку перевищують визначені індикативи та зберігають позитивну тенденцію росту, у порівнянні з відповідним періодом минулого року», - відмітила Алла Бех.

Як повідомляв Житомир.info, за І квартал 2021 підприємства і ФОПи Житомирської області заборгували 832 млн грн податків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: єдиний податок спрощене оподаткування місцевий бюджет ФОП ДПС податок  
Матеріали по темі