Новини компаній

Літні плаття: 8 варіантів тканини, що подарують свіжість та легкість

14 July 2021, 15:32

Влітку красивий одяг має бути комфортним та зручним під час носіння. Через особливі погодні умови, для яких у наших широтах характерна висока температура та сонячні дні, робочі будні та відпочинок даються нелегко. Саме тому жінки обирають легкі плаття, в яких зручно займатися будь-якими справами в спекотну погоду, до того ж виглядати при цьому ніжно та елегантно.

Якими мають бути характеристики суконь на літо?

Аби тіло не пітніло влітку, важливо зберігати оптимальну температуру між шкірою та тканиною плаття. Для цього необхідно забезпечити циркуляцію повітря, та вирізів й спеціального крою для цього недостатньо. Дозволяє шкірі дихати саме волокно, з якого зроблено плаття.

Зменшити неприємні наслідки потовиділення допомагає гігроскопічність тканини, тобто здатність вбирати та віддавати вологу. Чим вище цей показник, тим більш гігієнічно носити таке плаття влітку.

Інший важливий критерій суконь для літнього періоду — це їх здатність зберігати колір під впливом сонячних променів. Знебарвлення також відбувається після прання, тому для того, аби продовжити період служби виробу, важливо дотримуватися правил температури та режимів прання.

Знайти якісні літні плаття https://virna.ua/uk/catalog/dress/summerdress у цьому інтернет-магазині можна за доступною ціною, до того ж такі моделі не тільки зручні, а й стильні.

Напівнатуральні, штучні чи натуральні?

Відомо, що найкращим матеріалом для виготовлення одягу на літо є льон та інші природні тканини. Однак рідко можна зустріти моделі, що насправді виготовлені з натуральних волокон або ж не були штучно удосконалені. До складу одягу може входити до 30% синтетичних добавок, що добре позначається по зносостійкості матеріалу.

Вони допомагають компенсувати недоліки, які мають природні волокна. Наприклад, льон у чистому вигляді не надто м’який, погано розтягується.

Бавовна ж, у свою чергу, не так швидко віддає вологу. Саме тому досить популярними є варіанти вбрання з поєднанням двох натуральних волокон. Такі плаття не утворюють зарядів статичної електрики, мають антисептичні властивості. Зокрема такі вироби не викликають роздратування, почервоніння шкіри.

Тож які сукні на літо слід обирати для комфорту, економії та зручності:

  • З бавовни з поліестером;
  • З льону та бавовни;
  • З віскози;
  • З шифону (з натуральних волокон чи віскози);
  • З бенгаліну (бавовна з еластаном);
  • Зі штапелю (із віскози та бавовни);
  • Шовкові;
  • Мікродайвінг (суміш віскози та поліестеру).

Оскільки волокна натурального і синтетичного походження можуть комбінуватися в різному співвідношенні, обирайте плаття на літо з меншим вмістом синтетики.

"Джерело: virna.ua"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі