Місто

​У Житомирі муніципальна інспекція не може впоратися зі стихійною торгівлею, депутати визнали її роботу незадовільною

16 July 2021, 18:11

16 липня під час позачергової сесії Житомирської міської ради депутати обговорювали роботу муніципальної інспекції. Зокрема депутат Олена Розенблат зазначила, що в місті є така проблема, як стихійна торгівля, і муніципальна інспекція не може з нею впоратися.

«Я не проти тих людей, які вирощують самостійно свою городину і намагаються її продати. Саме для цього депутати минулої каденції, ініціювали створення спеціальних ринків. Були виділені ділянки, витрачені бюджетні кошти, але ми бачимо, що соціальні ринки пусті. Чому? Тому що, виявляється, можна торгувати з асфальту, дощечок, причому, якщо це можна робити перекупам і з машин, то всі інші люди розуміють, що їм також це дозволено. Ця інспекція створювалася суто для того, щоб боротися із несанкціонованою торгівлею, в тому числі, мені здається, що муніципальна інспекція не тільки не бореться з цим, вона це очолила. Звіт муніципальної інспекції за 2018 рік сягає пів сторінки, за 2020 рік взагалі немає. Я вимагаю звіт від керівництва і зараз я прошу вас підтримати, внести в порядок денний питання про визнання роботи муніципальної інспекції незадовільною», — зазначила Олена Розенблат.

Інші депутати також помітили суттєві порушення у роботі муніципальної інспекції.

Заступник міського голови Олександр Шевчук попросив депутатів спершу заслухати звіт муніципальної інспекції за 2020 рік на комісії і вже потім робити висновки.

«Є звіт за 2020 рік, показники роботи підприємства, і роблять вони все можливе в межах тих людей, які в них є. Тому я все-таки просив би розглянути це спочатку на депутатських комісіях зі звітом за 2020 рік, він є, чому він не потрапив на сайт — я зараз не готовий пояснити. І потім вже приймати рішення по роботі і робити висновки щодо муніципальної інспекції. Всього працює в муніципальній інспекції 18 людей, з них шестеро задіяні на інспекції з паркування, двоє — по рекламі і шість працівників, які працюють на все місто щодо порушень благоустврою, несанкціонованої торгівлі», — розповів Олександр Шевчук.

Проте депутати все ж наполягли на виступі начальника муніципальної інспекції Віктора Грибука. Він зауважив, що стихійна торгівля була завжди, а муніципальна інспекція активно веде з нею боротьбу.

«Я не знімаю з себе відповідальності, але я не зовсім згоден з деякими питаннями — те, що муніципальна інспекція не працює, що стихійна торгівля почалася з моменту створення муніципальної інспекції, вона почалася з 90-х років, всі це прекрасно розуміють. На даний момент ми все проводимо, і питання не в стихійній торгівлі, я не буду озвучувати, в чому питання, в сесійній залі це всі прекрасно знають. На адміністративній комісії розглядалося 1393 протоколи, з них 1066 - наших, а це 77%», — розповів начальник муніципальної інспекції Віктор Грибук.

Після звіту Житомирський міський голова поставив на голосування пропозицію Олени Розенблат визнати роботу муніципальної інспекції незадовільною.

«Результати роботи або є, або немає. З відповідей керівника мені стає зрозумілим, що він взагалі не розуміє функціоналу і результату, якого очікують від нього житомиряни. Тому я все ж таки пропоную поставити питання про незадовільну роботу муніципальної інспекції на голосування», — зазначила Олена Розенблат.

Нагадаємо, 13 липня Олена Розенблат направила звернення меру Житомира щодо незадовільної роботи муніципальної інспекції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: муніципальна інспекція стихійна торгівля ринок  
Матеріали по темі