Новини компаній

Коли виправдана добровільна автоцивілка

20 July 2021, 14:14

Розмір максимальної виплати за стандартним ОСЦПВ в Україні регламентований і, як демонструє статистика, у 4 випадках з 10 — недостатній. Заподіяна шкода майну або здоров’ю третіх осіб перевищує максимальний ліміт, а це означає, що винуватець змушений оплачувати різницю з власного бюджету. Розмір виплат може досягати 500 тис. гривень, а іноді — перевищувати мільйон. Легкий спосіб захистити власний фінансовий добробут — оформити страховий поліс добровільної автоцивілки.

Варіанти функціонування добровільної автоцивілки

Врахуйте, ДСЦПВ не є заміною ОСЦПВ. Воно оформляється, якщо у вас уже є укладений поліс обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності. Водночас не має значення, де було придбано ОСЦПВ. Головне, щоб страхова компанія була членом МТСБУ. Виплати за ДСЦПВ підключаються тільки в тому випадку, коли максимального ліміту ОСЦПВ не вистачає для покриття збитку.

Наприклад, у ДТП, яка сталася з вашої вини, збиток майну постраждалій стороні склав 200 000 гривень. ОСЦПВ покриває 130 000 з них, а ще 70 000 гривень відшкодує оформлений на суму 100 тис. гривень поліс ДСЦПВ. Як підсумок, винуватець ДТП заощадив 70 000 гривень за вирахуванням щомісячного платежу за добровільну автоцивілку. З цього випливає, що зробити страховку онлайн http://tig.com.ua/ фінансово вигідно.

Найбільш популярні такі варіанти страхової виплати в гривнях, як:

  • 50 000;
  • 100 000;
  • 200 000;
  • 300 000;
  • 400 000;
  • 500 000.

Максимальна сума виплатза ДСЦПВ залежить від страхової компанії та, як правило, становить 750 000 – 1 000 000 гривень. Розмір щомісячного платежу безпосередньо залежить від верхнього грошового лімітуза добровільну автоцивілку, а також розміру франшизи, класу автомобіля, регіону водіння тощо.

Оформлення поліса ДСЦПВ

Ситуацію на дорозі можна передбачити не завжди. Техніка виходить із ладу в будь-який момент. Не варто забувати і про погодні чинники, що ускладнюють водіння. Усе це не привід відмовлятися від особистого автомобіля. Водночас ризики потрібно покривати. Добре, якщо не з власного бюджету. Добровільна автоцивілка істотно розширює можливості, покриває велику суму збитку третім особам. Це додає впевненості та спокою в дорозі. У разі неприємної події вам не доведеться продавати автомобіль, розраховуватися з власних заощаджень або брати кредит. Усе, що потрібно, — оформити поліс.

Вибираючи страхову компанію, обов’язково переконайтеся в її надійності. З’ясуйте, у якому році вона була заснована, чи діють ліцензії на послуги, що цікавлять саме вас. Почитайте відгуки клієнтів, зверніть увагу на партнерів. Наявність великих і відомих компаній серед них свідчить про хорошу репутацію. Не зайвим буде ознайомитися з фінансовими показниками. Стабільна і платоспроможна страхова компанія не буде створювати штучні перешкоди на шляху виплат.

Критеріям надійності відповідає ПрАТ «ТЕКОМ». Фахівці уважно ставляться до побажань клієнтів і завжди готові запропонувати найбільш прийнятний варіант у разі оформлення поліса. Ви зможете гнучко вибирати, які саме ризики увійдуть до договору. Фахівці оцінять досвід водіння, параметри автомобіля і підкажуть, що краще саме у вашій ситуації. Звертаючись у «ТЕКОМ», клієнти вибирають найбільш зручну форму спілкування і можуть розраховувати на цілодобову підтримку. Оформлення поліса добровільної відповідальності подарує впевненість і позбавить від серйозних проблем у разі ДТП.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі