Новини компаній

Особливості праці в Польщі для українців

21 July 2021, 12:25

Одним з актуальних напрямів трудової міграції українців у 2021 році залишається Польща. Не зважаючи на пандемію, карантинні заходи, польські підприємства гостро потребують робочих рук. Оформлення робочої візи займе певний час у зв’язку з обмеженнями через ковід, але для тих, хто має біометричний паспорт і запрошення від роботодавця все значно простіше. Робота в Польщі – добра можливість заробити гроші, особливо через те, що з 2021 року підвищено мінімальну погодинну плату, що в цілому збільшить заробітну плату на 100 доларів. Компанія «Робота за кордоном від Андрія Марисюка» допоможе з інформацією тим, кого цікавить робота в Польщі, запропонує свіжі вакансії.

Особливості працевлаштування за кордоном

Пошук праці за кордоном нескладний процес, але вимагає часу і уваги. Слід пам’ятати, що лише легальне працевлаштування забезпечує соціальний пакет, страхування, обслуговування в лікарні. Щоб визначитись з країною, містом, куди краще їхати працювати, необхідно володіти інформацією:

  • які вакансії найбільш користуються попитом у даному регіоні;
  • чи має значення володіння мовою;
  • які документи необхідні для працевлаштування (сертифікат, диплом, посвідчення), чи потрібно їх підтвердження на території держави;
  • що необхідно для оформлення візи, дозволу на роботу.

Також значення мають кліматичні умови, культура країни, віддаленість від батьківщини. Це важливо, тому що не вся спроможні їхати далеко, в силу того, що залишається сім’я, діти, клімат може погано впливати на стан здоров’я, що вплине і на роботу. Робота для українців в Польщі та інших країнах Євросоюзу, відкритих для мігрантів – не лише можливість заробити, а й ознайомитися з цікавими традиціями, відпочити, підвищити свій кваліфікаційний досвід. Зарплата висококваліфікованих спеціалістів понад 1,5 тис. доларів на місяць що дорівнює 35-42 тис. гривень.

Для тих, у кого немає досвіду чи спеціальної освіти – до 1тис. доларів на місяць ( в еквіваленті це 22-28 тис. гривень). Таким чином, праця в Польщі передбачає багато можливостей для тих, хто має освіту, професійне спрямування, як, і для тих, хто не має певного досвіду.

Пропозиції для працевлаштування

З погляду європейців заробітні плати в Польщі найнижчі по Євросоюзу. Українців приваблює те, що заробіток значно вищий чим на батьківщині, а вибір вакансій на роботу значно ширший. Серед актуальних напрямів можна визначити:

  • будівельну сферу;
  • підприємства електроніки, автопромисловості;
  • заводи і фабрики по виробництву м’яса, молока, риби, кондитерських виробів, кофе тощо;
  • швейну, меблеву галузі;
  • склади, теплиці, сільське господарство.

У пошукувачів виникає питання як працювати в Польщі? Умови праці будуть різним в залежності від того де відбувається праця: на свіжому повітрі чи в приміщенні. Графік роботи майже всюди однаковий: 8-12 годин на день, один вихідний в тиждень. Досить популярним видом працевлаштування українців є робота на літо в Польщі. Це важка праця, яка вимагає фізичних сил, напруження. Ця країна є лідером по збиранню і наступному експорту фруктів, овочів, грибів, ягід. Така діяльність не вимагає особливих знань, навичок, тому підходить молодим людям без досвіду, наприклад студентам під час канікул.

Серед вакансій в цьому напрямі пропонують:

  • сортування розсади з висадкою в землю;
  • вирощування фруктів, овочів у теплицях;
  • повний обсяг робот по догляду за готовою продукцією;
  • збирання врожаю;
  • догляд за тваринами на фермах.

Така праця в Польщі надає можливість заробити гроші влітку, здобути нові навички, поширює шанси подальшого працевлаштування за кордоном.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Польща робота  
Матеріали по темі