Події

​Житомирські податківці «накрили» підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю і мережу з продажу безакцизних цигарок

22 July 2021, 16:29

Працівники податкової міліції Житомирської області ліквідували підпільний цех, у якому нелегально вироблялись фальсифіковані алкогольні напої, а також знешкодили мережу реалізації цигарок без марок акцизного збору.

Про це 22 липня повідомила пресслужба ГУ ДФС у Житомирській області.

«Слідчим управлінням ГУ ДФС у Житомирській області під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування кримінального провадження внесеного до ЄРДР за ч.3 ст.204 КК України щодо осіб, які організували незаконне виготовлення, збут та транспортування з метою збуту фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів, а також реалізацію цигарок без марок акцизного збору», - йдеться у повідомленні.

В рамках розслідування кримінального провадження співробітниками податкової міліції проведено 5 санкціонованих судом обшуків в торгівельних точках, транспортних засобах та приватних володіннях організаторів злочинного промислу.

«В результаті проведених обшуків виявлено та вилучено майже 14 тис. пачок цигарок марок "UT", "NZ", "ПРИМА", "MARLBORO", "MARVEL", "NERO", "MARSHALL", "LD", "LACKU STRIKE", "ROTHMANS", "KENT", "DOVE", папір для виготовлення цигарок, гільзи, лійки, шланги, насоси, каністри, ПЕТ-тару, бочки з рідиною із характерним запахом спирту, чорнові записи, мобільні пристрої, оргтехніку, автомобіль», - повідомили податківці.

Збут фальсифікату проводився через розгалужену мережу посередників за готівку, а також через мережу інтернет.

Загальна вартість вилучених із незаконного обігу товаро-матеріальних цінностей становить понад 1,2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2021 у Житомирській області викрили «бізнесменів», які продавали фальсифікований алкоголь: у гаражах виявили 1,5 тонни спиртного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь цигарки фальсифікат підробка податкова міліція ДФС підпільний цех  
Матеріали по темі