Суспільство

​До «Лесиних джерел» з повагою і шаною у пошуках натхнення

26 July 2021, 14:31

Цієї суботи у старовинному Звягелі, а нині - Новоград-Волинському, місті де народилася славна дочка нашого народу – Леся Українка (Лариса Петрівна Косач) вже традиційно відбулося Міжнародне свято літератури і мистецтв - «Лесині джерела».

Цей рік став особливим, ювілейним, оскільки в лютому 2021 році в Україні та за її межами поціновувачі таланту видатної поетеси відзначили 150-річчя з Дня її народження.

Завдячуючи старанній праці колективу музею Новоград-Волинській міській раді та активному сприянню керівництва області цими вихідними на батьківщині Лесі, в дбайливо збереженому для нащадків обійсті Косачів, були організовані справжні урочистості з читаннями, нагородженнями, святковою ходою та концертом.

До участі в проведенні заходу долучився і колектив ЗАТ «Житомирські ласощі», завчасно розробивши дизайн і склад подарункового набору з найкращим вмістом.

В чудовій обстановці свята, в оточені численних шанованих гостей і учасників театралізованого дійства, де кожен, хто говорив привітальне слово і народний депутат Костюк Д.С., і голова обласної ради Федоренко В.І, і керівники кондитерської фабрики за сценарієм читали улюблені вірші з творчого доробку Лесі Українки.

Атмосфера свята була зворушливо-особливою. Всі присутні насолоджувалися поезією великої письменниці Лесі Українки, музикою, співом та танцями.

Нагадаємо, що кондитерська фабрика «Житомирські ласощі» завершує всеукраїнський конкурс "Герой ласощів".

В журі запрошений видатний художник, член національної спілки художників України, лауреат премії Лесі Українки - Камишний Юрій Костянтинович.


Пресслужба ЗАТ «Житомирські ласощі»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лесині джерела фестиваль Житомирські ласощі  
Матеріали по темі