Влада

Суд вдруге повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо розтрати коштів колишнім керівником житомирського КП «УАШ»

26 July 2021, 14:39

Богунський районний суд м.Житомира знову повернув прокуратурі обвинувальний акт в кримінальному провадженні про обвинувачення колишнього керівника комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Відповідне рішення суддя Інна Зіневич ухвалила 9 липня 2021 року.

«Стаття 291 ч.2 КПК України зазначає, що обвинувальний акт повинен містити певні відомості, які перераховані в п.п.1-9 вказаної статті, зокрема виклад фактичних обставин кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і статті закону України про кримінальну відповідальність та формулювання обвинувачення. Проте з тексту обвинувального акту вбачається лише виклад певних обставин, а не фактичних обставин кримінального правопорушення», - йдеться в ухвалі суду.

Підставою для такого рішення стало клопотання захисника обвинувачуваного, який заявив, що обвинувальний акт підлягає поверненню прокурору, бо не відповідає вимогам КПК України, оскільки він не містить чіткого формулювання обвинувачення щодо його підзахисного, зокрема не вказано місця вчинення інкримінованого кримінального правопорушення.

Нагадаємо, ухвалою від 5 березня 2021 року суддя Богунського райсуду Софія Костенко повернула прокурору обвинувальний акт щодо Сергія Янушевичка, колишнього начальника КП «УАШ». На цю ухвалу прокуратура подала апеляційну скаргу і ухвалою від 21 квітня 2021 року Житомирський апеляційний суд її задовольнив: ухвалу Богунського районного суду м. Житомира від 5 березня 2021 року, якою повернуто прокурору обвинувальний акт з додатками у кримінальному провадженні по обвинуваченню Янушевича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, скасувати та призначити новий судовий розгляд в суді першої інстанції.

Як повідомляв Житомир.info, 18 серпня 2020 року прокуратура Житомирської області інформувала, що колишньому керівнику одного з комунальних підприємств міської ради, якому інкримінують розтрату понад 900 тис. грн бюджетних коштів, повідомили про підозру. 16 січня 2021 року пресслужба обласної прокуратури розповіла нові деталі кримінального провадження за фактом розтрати коштів службовими особами комунального підприємства Житомирської міськради. Зазначалося, що колишній керівник одного з комунальних підприємств, якого підозрюють у розтраті коштів бюджету міста, завищив ціни на бензин і дизельне пальне, уклавши з постачальником 7 додаткових угод. Тоді зазначалося, що таким чином постачальнику безпідставно перерахували понад 900 тис. грн.

Житомирська місцева прокуратура 27 січня скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати 800 тис. грн колишнім керівником комунального підприємства «УАШ» Житомирської міської ради Сергієм Янушевичем: екскерівника КП підозрюють у розтраті бюджетних коштів шляхом завищення ціни на бензин і дизельне пальне через укладання з постачальником додаткових угод.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура УАШ розтрата Янушевич  
Матеріали по темі