Влада

Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо розтрати коштів колишнім керівником житомирського КП «УАШ»

16 March 2021, 12:44

Обвинувальний акт в кримінальному провадженні про обвинувачення колишнього керівника комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) повернули прокурору Житомирської місцевої прокуратури.

Таке рішення ухвалив суддя Богунського районного суду м.Житомира 5 березня 2021 року.

«За змістом обвинувального акту дії обвинуваченого ОСОБА_1 кваліфіковані за ст. 191 ч.5 КК України, які виразилися у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно, в особливо великих розмірах. Однак, обвинувальний акт не містить обставин про час, місце, спосіб за яких було вчинено розтрату чужого майна. Так у змісті обвинувального акту зазначено лише відомості коли було укладено договір про закупівлю товарів за державні кошти, коли було укладено додаткові угоди, при цьому відсутні дані про місце їх укладення, відсутні час, місце, спосіб та за яких обставин було здійснено розтрату грошових коштів», - зазначається в ухвалі суду.

Нагадаємо, 18 серпня 2020 року прокуратура Житомирської області інформувала, що колишньому керівнику одного з комунальних підприємств міської ради, якому інкримінують розтрату понад 900 тис. грн бюджетних коштів, повідомили про підозру. 16 січня 2021 року пресслужба обласної прокуратури розповіла нові деталі кримінального провадження за фактом розтрати коштів службовими особами комунального підприємства Житомирської міськради. Зазначалося, що колишній керівник одного з комунальних підприємств, якого підозрюють у розтраті коштів бюджету міста, завищив ціни на бензин і дизельне пальне, уклавши з постачальником 7 додаткових угод. Тоді зазначалося, що таким чином постачальнику безпідставно перерахували понад 900 тис. грн.

Житомирська місцева прокуратура 27 січня скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати 800 тис. грн колишнім керівником комунального підприємства «УАШ» Житомирської міської ради Сергієм Янушевичем: екскерівника КП підозрюють у розтраті бюджетних коштів шляхом завищення ціни на бензин і дизельне пальне через укладання з постачальником додаткових угод.

Як повідомляв Житомир.info, з 17 березня 2017 року на посаду директором комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради був призначений Сергій Янушевич. Контракт з ним укладався на термін до 16 березня 2018 року. Розпорядженням мера від 15 березня 2018 року контракт з Сергієм Янушевичем було продовжено. Із 31 січня 2019 року Сергія Янушевича звільнили з посади директора КП «УАШ» за угодою сторін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура УАШ розтрата Янушевич  
Матеріали по темі