Новини компаній

Чистка каналів під мікроскопом як елемент ревізії зуба

27 July 2021, 17:49


Ревізія зуба - це переліковування кореневих каналів, які вражені інфекцією. Вона є однією з найскладніших процедур в практиці стоматолога. Вона призначена для видалення патогенів, залишків матеріалів, використаних для герметизації, а також уламки інструментів, які використовують в стоматології.

Ревізія зуба як спосіб уникнення складних ситуацій

Одним з етапів ревізії є чистка каналов зуба под микроскопом, яка дозволяє запобігти серйозним проблемам у майбутньому. Коли є невелике запалення, треба обов'язково звертатися в клініку для лікування, щоб не посилювати. Якщо цього не зробити, то може утворитисяя:

  • атрофія однієї ділянки кістки;
  • некроз частини тканин, які знаходяться біля інфекційного вогнища.

Але не завжди людина відчуває, що у нього почалося запалення в зубі. Буває, що там, де сформувався запальний осередок, формується також гранульома, яка існує без симптомів. Тоді пацієнт може навіть підозрювати про ризики для своїх зубів і здоров'я в принципі. І тому дуже важливо проходити огляди у стоматолога для профілактики. Це дозволить виявити захворювання на ранній стадії і ефективніше залікувати. Для усунення інфекційного вогнища в каналі до нього треба ще добратися через коронку зуба і пломби, якщо вони є.

Переліковування каналів під мікроскопом

Кореневі канали зубів мають діаметр приблизно від одного до трьох мілліметров.Для ефективного заліковування їх знадобиться такий інструмент, який забезпечить високу точність проходження і очищення, а також хороша видимість, яка забезпечується мікроскопом. Лікар під час всієї процедури дивиться тільки в мікроскоп і бачить все в розмірі, збільшеному в тисячі разів. Багато клінік з хорошою репутацією, такі як Istomatolog в Києві викладають на сайті примеры выполненных работ, щоб пацієнт розумів який результат отримують при використанні цього методу.

Процедура переліковування каналів складається з таких етапів:

  • підготовчий - лікар-стоматолог вводить анестезію в місце, де буде проходити лікування, за допомогою уколу. Важливо, щоб лікар при цьому був спокійний і міг налаштувати пацієнта, тому що багато хто боїться таких процедур;
  • власне чистка - для її проведення треба обережно розпломбувати канал, розглядаючи його при цьому в мікроскоп. Обов'язково при цьому добре вичистити канал, але і не знімати здоровий шар зуба. Далі слід очищення порожнини зуба, яку отримали від тканин, які вже не функціонують. Останнім пунктом цього етапу можна назвати дезінфекцію каналів;
  • заліковування каналів - в порожнину очищених каналів щільно розподіляємо спеціальний препарат. Спочатку встановлюється пломба на час, а потім її треба поміняти на постійну. При сильно запущеному випадку після виймання тимчасового пломбувального матеріалу треба ще раз провести чистку каналів і тільки потім встановлювати пломбу для постійного носіння.

Якщо хоча б одну дію виконати неякісно, то вся процедура піде нанівець.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стоматологія зуби лікування зубів стоматолог ревізія зуба  
Матеріали по темі