Події

Правоохоронці проводили обшуки у депутата Житомирської міської ради, якого звинувачують у зловживанні та шахрайстві

30 July 2021, 15:35

В офісі та за місцем проживання депутата Житомирської міської ради Олега Горая правоохоронці 28 липня проводили обшуки.

Про це Житомир.info стало відомо з власних джерел, обшуки проводили співробітники поліції та управління СБУ в Житомирській області.

Редакції 30 липня вдалося отримати офіційний коментар з цього приводу від головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Слідчі дії проводили поліцейські Житомирського районного управління в рамках кримінального провадження, розпочатого за статтями 190 (Шахрайство) та 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України. Триває розслідування під процесуальним керівництвом Житомирської окружної прокуратури», - повідомила Житомир.info речниця ГУНП Алла Ващенко.

Вона також уточнила, що під час обшуків були вилучені документи та офісна техніка.

Нагадаємо, 12 квітня 2021 року сайт «Наші гроші» інформував, що Вища кваліфікаційна комісія нотаріату (ВККН) за поданнями Міністерства юстиції та його територіальних органів від початку 2021 року позбавила свідоцтв за неодноразові грубі порушення законодавства 10 нотаріусів, в тому числі – Олега Горая, приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу.

Житомирською окружною прокуратурою «за результатами моніторингу з відкритих джерел державних установ та інтернет-видань» 14 квітня до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості щодо зловживання нотаріусом своїми повноваженнями при вчиненні нотаріальних дій, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, державним інтересам та інтересам фізичних осіб, за ч. 1 ст. 365-2 КК України.

Зауважимо, що в 2020 році нотаріус Горай отримав від своєї професійної діяльності 4 млн 171 тис. 532 грн доходів, з яких 3 млн 510 тис. грн йому заплатило ТОВ «Алекскредит» – компанія з ізраїльськими засновниками, яка займається кредитуванням. Олег Горай входить до списку офіційних депутатів-мільонерів Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, Олег Горай був депутатом Житомирської міської ради шостого скликання (2010-2015 рр.) від ВО «Батьківщина». В червні 2015 року він став керівником територіального управління юстиції у Житомирській області і через пів року роботи звільнився. На місцевих виборах 2020 року Олег Горай був обраний депутатом Житомирської міської ради від партії «Європейська Солідарність».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Горай нотаріус депутат шахрайство зловживання поліція обшук  
Матеріали по темі