Події

В Житомирській області екологи піймали дві вантажівки з деревиною без документів, поліція вилучила автомобілі

5 August 2021, 15:15

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу систематично проводяться заходи державного нагляду (контролю) за станом охорони лісів та зелених насаджень, протягом одного дня на Житомирщині виявлено два автомобілі без документів.

Про це 5 серпня повідомила пресслужба екоінспекції.

В с. Дениші, Житомирського району виявили вантажний автомобіль завантажений лісопродукцією породи ясен (дрова) без відповідних документів, неподалік міста Малин, Коростенського району – лісопродукція породи сосна без будь-яких документів, лісопродукція була чіпована, але не відображалась інформація про продукцію.

«Працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу по двох фактам викликано слідчо-оперативну групу для з’ясування всіх обставин справи, а також написано заяву про вжиття необхідних заходів відповідно до чинного законодавства. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища і надалі здійснюватимуться заходи з метою попередження та встановлення фактів незаконних рубок дерев», - йдеться у повідомленні.

Цього ж дня пресслужба поліції Житомирської області повідомила, що у Житомирському та Коростенському районах поліцейські зупинили вантажні автомобілі, в яких перевозились лісоматеріали без належних супровідних документів: транспортні засоби та деревина вилучені, розпочаті відповідні перевірки.

«3 серпня до поліції надійшло повідомлення від екологів про виявлення неподалік с. Денишів порушень з обліком транспортованої вантажівкою деревини. Обставини зафіксували працівники слідчо-оперативної групи відділу поліції №1 Житомирського райуправління. В «Уралі» 27-річний житель Глибочицької територіальної громади перевозив 10 кубічних метрів колод ясеня, не маючи відповідних документів, які б підтверджували законність перевезення деревини. Увечері 4 серпня у зупиненому у м. Малині «Камазі» правоохоронці виявили понад пів сотні кругляку сосни. Однак супровідних документів, які б указували на легальність походження лісоматеріалів, водій, 38-річний житель Радомишльської громади, поліцейським не надав», - зазначається у повідомленні.

В обох випадках транспортні засоби з деревиною вилучені до відділків поліції.

Досудові розслідування за обома фактами тривають у рамках відкритих за ч.1 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) ККУ кримінальних проваджень. Законодавством таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2021 року проводили обшуки на приватних пилорамах у Коростенському районі, де викрили групу «чорних лісобізнесменів», які незаконно вирубали у захисних насадженнях майже 840 дерев породи дуб, граб і береза вартістю близько 5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дерекоінспекція порубка деревина екологи дерево поліція  
Матеріали по темі