Місто

У Житомирі через аварію на насосній станції до річки Тетерів потрапили неочищені стоки: воду щогодини перевірятимуть

7 August 2021, 17:35

У Житомирі через аварію на колекторі насосної станції у річку Тетерів потрапили неочищені стоки. 7 серпня відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій, на якому вирішили щогодини проводити аналіз води в річці.

Про це повідомили на сторінці Житомирської міської ради у Facebook.

«Через аварію на колекторі ГКНС сьогодні скликали позачергове засідання комісії з ТБ та НС. 7 тис м³ неочищених стоків потрапили до Тетерева унаслідок аварії на колекторі головної каналізаційної насосної станції. Рішенням комісії відсьогодні проводитиметься щогодинний аналіз води у річці. У разі пониження показників рівня кисню у водосховищі «Відсічне» понизять рівень скиду води до 3,05 метрів. За фактом виникнення аварії на напірному каналізаційному колекторі ГКНС розпочате службове розслідування. Воду з машинного залу відкачали. Далі ведуться роботи із заміни двигунів насосної станції. У вечір аварії у Житомирі випала фактично шестиденна норма опадів», – йдеться у повідомленні.



Скріншот зі сторінки Житомирської міської ради

Як повідомляв Житомир.info, вранці 7 серпня у Житомирі сталася значна аварійна ситуація на головній каналізаційній насосній станції, директор водоканалу просив житомирян зменшити використання води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал насосна станція Тетерів стоки аварія перевірка  
Матеріали по темі