Здоров'я

​Житомирський обласний перинатальний центр: досвідчений персонал, кваліфіковані консультації, сучасне обладнання, комфортні умови перебування

10 August 2021, 17:33

Демографічна ситуація в області, як і у всій країні, є нестабільною. Протягом багатьох років рівень смертності перевищує рівень народжуваності майже вдвічі.

З метою покращення спеціалізованої медичної допомоги жінкам та новонародженим в2004 році в Житомирській області був створений обласний центр охорони здоров’я матері та дитини. Якій був перетворений в обласний перинатальний центр.

Основними функціями центру є надання висококваліфікованої допомоги:

  • жінкам з порушенням репродуктивного здоров’я;
  • вагітним з ускладненим перебігом вагітності;
  • вагітним з важкою екстрагенітальною патологією;
  • розродження вагітних з нормальним та ускладненим перебігом вагітності;
  • проведення передчасних пологів починаючи з 22 тижнів вагітності
  • виходжування та лікування новонароджених, в тому числі з екстремально низькою масою тіла.

В центрі створені всі умови для комфортного перебування вагітних і породіль: індивідуальні пологові зали, післяпологові палати у яких породілля перебуває зі своєю дитиною та членами родини, можливість відвідувати свою дитину у відділенні інтенсивної терапії новонароджених.

Сучасне обладнання перинатального центру дозволяє надавати медичну допомогу вагітним з важкими захворюваннями, виходжувати дітей з масою тіла при народженні від 500 г.

В поліклінічному відділенні перинатального центру консультуються вагітні з ускладненим перебігом вагітності. Також в центрі можна стати на облік з приводу вагітності. На консультацію лікаря акушера-гінеколога можна звертатися без електронного направлення.

В перинатальному центрі працює оновлена школа відповідального батьківства. Школа працює за напрямками: «Перинатальна йога», «Пілатес для вагітних», «Психологічна підготовка до пологів та грудного вигодовування».

Починаючи з 2020 року перинатальний центр уклав договір з Національною службою здоров’я України. Тому вся медична допомога в центрі надається безкоштовно. Пацієнти не витрачають кошти на придбання медикаментів, проведення аналізів, ультразвукового обстеження.

Отримати інформацію детальніше ви можете за телефоном (0412) 41-67-26, 41-67-20, або звернутися за адресою вул. Романа Шухевича,2-А.

Пресслужба Житомирського обласного перинатального центру

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перинатальний центр  
Матеріали по темі