Місто

У скільки обійдеться зібрати дитину до школи у Житомирі та що цього року планують купувати батьки

12 August 2021, 14:52

До початку навчального року залишилося понад два тижнів. 12 серпня на житомирських ринках не проштовхнутися: батьки обирають одяг для школярів та канцтовари.

Продавчині запевняють: ціни на шкільне приладдя не надто відрізняються від минулорічних. Зокрема, за звичайний зошит на 12 аркушів просять 2 грн, а з малюнком коштує 3 грн 50 копійок. Найдешевший щоденник коштує 40 грн, найдорожчий – 120 грн. Ціни на кулькові ручки стартують від 2 грн.

Ціни на портфелі різні, все залежить від якості та дизайну. З ортопедичною спинкою дорожчі, середня ціна – 600 грн, портфель без каркаса можна придбати за 300 грн.

«Що було, то і залишилося. Наш покупець має такі можливості «шикарні», що тільки піднімати ціни. А у магазинах, звичайно, ось у нас портфель 550 грн, а в «зеленій палатці» такий 1500 грн», – говорить продавчиня Клавдія.


Скільки планують витратити на шкільне приладдя та чи будуть купувати форму, питаємо у батьків школярів.

«Ми шкільну форму не купуємо. Купуємо: блузку, спідницю, костюми, щоб було на кожен день. Плануємо витратити близько 5 тис. грн, щоб трохи придбати. Канцелярія з минулого залишилося, десь 500 грн нам вистачить. Портфель вже придбали, одного нам мало, тому один придбали за 600 грн, за другий 300 грн віддали», – ділиться мати школярки Оксана.

«Блузка, спідниця, канцелярія – вийде десь 10 тисяч», – каже мати школярки Олеся.

«Готуємо лише те, що треба, нічого зайвого не купуємо. Просто брюки, джинси, сорочки будемо купувати, від піджаків відмовилися, нам не зручно», – говорить мати школяра Наталія.

На ринку запевняють, що підібрати одяг можна на будь-який смак та бюджет.

«Є на будь-які кошти, можна підібрати за 250 грн, а можна за 380 грн. Є нова колекція, а є ті, що повторюються, вони дешевші. Спіднички по 250–350 грн. Піджаки від 300 грн до 500 грн, сарафанчик, так само, від 300 до 500 грн», – розповідає продавчиня Світлана.

«280 грн сорочка, вишиванка 280 грн також, брюки по 300 грн. Ті, що кращої якості коштують дорожче», – говорить продавчиня Галина.

«Найдешевший костюм коштує 700 грн, найдорожчий 1100 грн», – каже продавчиня Ніна.

Продавчині переконують, що йдуть на зустріч батькам та роблять знижки на шкільне приладдя та одяг.

Скільки коштувало зібрати школяра у 2019 році дивіться тут.

Нагадаємо, у 2021 році дітям з багатодітних малозабезпечених родин дадуть з держбюджету по 2 тис. грн на підготовку до нового навчального року.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році вчителі давали поради, як зібрати дитину до школи зважаючи на карантин та можливе дистанційне навчання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа шкільне приладдя зошити  
Матеріали по темі