Події

​У Житомирі викрили 20-річного інтернет-шахрая, який зламував акаунти і від чужого імені збирав гроші на лікування

14 August 2021, 15:23

Кіберполіція викрила молодика з Житомира в інтернет-шахрайствах. Чоловік зламував аканти в соцмережах і публікував від імені інших людей оголошення про допомогу на лікування. Зібрані кошти витрачав на власні потреби.

Про це 14 серпня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

Поліцейські відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області спільно зі слідчими районного управління поліції задокументували злочинну діяльність 20-річного жителя обласного центру. Молодик зламував акаунти в соцмережах та розміщав від чужих імен оголошення про допомогу на лікування.

Як встановили кіберполіцейські, житомирянин користувався обліковими записами інших користувачів у популярній соцмережі та від їх імені створював пости про допомогу у зборі коштів на лікування. При цьому вказував свої особисті банківські реквізити. Отримані гроші витрачав на власний розсуд.

За попередніми відомостями, таким чином молодик «заробив» понад 50 тисяч гривень.

За викритими фактами слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) ККУ.

Під час проведення оперативних заходів кіберполіцейські встановили місце проживання молодика та провели там санкціонований обшук. У квартирі, в якій він тимчасово мешкав, правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, банківські картки, SIM-карти, мобільні телефони та блокноти з особистими записами та інші речі, які вказували на його протиправну діяльність.

Досудове розслідування триває. За чинним законодавством молодикові може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, двоє жителів Житомирського регіону постраждали від шахрайських посягань 12 серпня. В обох випадках люди намагались придбати товари через оголошення на віртуальних майданчиках: житель Коростишева витратив на «віртуальні» ліки понад 100 тис. грн, а житомирянин віддав інтернет-шахраю 25 тис. грн за мотор для човна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство лікування гроші на допомогу кіберполіція  
Матеріали по темі