Суспільство

Двоє житомирських медиків потрапили до спецпроєкту «30 лікарів Незалежної України»

24 August 2021, 18:19

Історії про житомирських лікарів Дарію Сімчук та В’ячеслава Кобилінського увійшли до спецпроєкту «30 лікарів Незалежної України».

Про 24 серпня Житомир.info повідомив пресцентр МОЗ.

Проєкт підготували Міністерство охорони здоров’я спільно з Національною службою здоров’я і департаментами охорони здоров’я облдержадміністрацій.

«30 медиків, про яких ми розповіли на сторінках нашого спецпроєкту, — лише частина із тих, хто працює на “передовій” системи охорони здоров’я, що реформується, та щоденною працею творить зміни», – йдеться на сайті проєкту.

Повний список з іменами лікарів, історії про яких увійшли до спецпроєкту, – тут

Отже, серед «30 лікарів Незалежної України» – лікарка-анестезіолог Житомирської лікарні № 2 імені В. П. Павлусенка Дарія Сімчук.

Фото зі сторінки спецпроєкту

«Дарія – лікарка, яка руйнує стереотипи. «У нашому суспільстві й досі багато стигматизації лікарів. З того, що мені доводилось чути: «Молода – значить нічого не тямиш» або «Що ж ти за лікарка, якщо чверть твого тіла вкрита татуюваннями». А коли люди дізнаються, що у вільний час я займаюсь акробатикою на пілоні, в багатьох просто закочуються очі», – сміється Дарія. Долати упереджене ставлення їй допомагають справи, які завжди гучніші за слова», – так розпочинається історія про молоду лікарку. Повністю читайте тут

До спецпроєкту потрапила історія і про В’ячеслава Кобилінського – лікаря-хірурга Житомирської лікарні № 2 імені В. П. Павлусенка.


Фото зі сторінки спецпроєкту

«В'ячеслав мріяв стати лікарем з 7-го класу, а на момент вступу до вишу вже напевне знав, що стане хірургом – ніщо настільки не вражало та не запалювало очі. Лікар кожного дня переконується у правильності вибору фаху та вважає, що задоволені посмішки здорових пацієнтів, які радо зустрічають на вулиці та з вдячністю вітаються, то найкраща мотивація та наснага робити свою справу і надалі», – розповідають про лікаря-хірурга. Повністю історія – тут

Інтерв’ю з житомирським кардіологом Олесем Кутнім, який восени 2020 року очолив інфекційне відділення лікарні №2 і рятує хворих на COVID-19, читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікар медик 30 лікарів Незалежної України  
Матеріали по темі