Новини компаній

Домашній пілінг для обличчя: які бувають і як використовувати

25 August 2021, 16:07

Safe_guard_it_overnight.jpg

Ні для кого не секрет, що для підтримки тонусу і свіжості шкіри необхідно регулярно очищати її від ороговілого шару клітин. Така процедура, як пілінг для обличчя в домашніх умовах, відмінно справляється з цим завданням і покращує загальний стан тканин. Всі подробиці, що стосуються даного виду догляду — в нашій сьогоднішній статті.

Чому важливо використовувати пілінг для обличчя

Відмінною рисою шкіри є властивість накопичувати на своїй поверхні змертвілі частинки епідермісу, виділення себума і вуличний пил, а це, своєю чергою, блокує регенерацію дерми та уповільнює процеси її оновлення. Пілінг, підібраний з урахуванням особливостей вашого типу шкіри, здатний вирішити це питання через акуратне відлущування ороговілих частинок. Абразивні компоненти «знімають» з лиця все зайве, чистять забиті пори та стимулюють мікроциркуляцію в тканинах шкіри, внаслідок чого вона стає чистою, гладкою і підготовленої до наступних етапів догляду.

Часто до складу пілінгових косметичних продуктів додають вітамінні комплекси, рослинні екстракти та антиоксиданти, які глибоко проникають в шкіру і відповідають за її живлення, зволоження та омолодження.

ukr_pl_Apis-ENZIMNII-PILING-GOMMAZH-200ml-3245_1.jpg

Види домашніх пілінгів для обличчя

Існує кілька найбільш поширених видів домашнього пілінгу, про особливості яких ми розповімо далі. Вони відрізняються між собою активними інгредієнтами, способом впливу і підсумковим ефектом.

  • Механічний. У складі такого продукту містяться абразивні компоненти натурального походження, представлені у формі гранул, кристаликів, дрібної крихти. Засоби з розчинними частками підійдуть дівчатам з сухою шкірою, оскільки вони додатково нададуть зволожувальний ефект, а дрібнозернисті нерозчинні пілінги відмінно працюють на жирному епідермісі, чистять пори та контролюють вироблення себума.
  • Ферментний. Дієві компоненти тут — рослинні та фруктові ферменти, здатні руйнувати білкові сполуки та відлущувати «зайві» шари шкіри. Крім цього, подібні засоби ефективно звужують пори, стимулюють вироблення кератину, поліпшують і освіжають колір обличчя.
  • Кислотний. Багато дівчат віддають перевагу відлущувальним продуктам з кислотами, оскільки дані речовини в складі скрбуючого засобу ідеально підходять для жирної проблемної шкіри, м'яко впливаючи на неї та не провокуючи подразнення.

Окремо варто торкнутися теми хімічного пілінгу. Він вкрай ефективний в боротьбі з пігментацією, рубцями, зморшками та підвищеною жирністю шкіри. Однак важливо пам'ятати, що в цілях особистої безпеки дану процедуру бажано проводити у досвідченого косметолога. Після ретельного огляду та уважного вивчення особливостей шкіри він підбере вам відповідний продукт, який не зашкодить і не спровокує хімічний опік.

Правила пілінгу в домашніх умовах

Домашній пілінг є частиною базового догляду і не вимагає якихось спеціальних навичок. Однак і він передбачає дотримання кількох важливих правил.

  • Спочатку обов'язково слід зняти макіяж і ретельно очистити обличчя гідрофільним маслом або пінкою для вмивання. Тільки після цього переходимо до пілінгу.
  • Скраби та гомажи традиційно наносять на вологу шкіру, а кислотні маски краще працюють на сухій. Рухатися слід по масажних лініях від центру на всі боки, уникаючи зони навколо губ і очей.
  • Після 2-3 хвилин м'якого та акуратного опрацювання змиваємо продукт водою (бажано теплою).

1024x683_0xac120003_6171465101598585020.jpeg

Догляд після пілінгу

Шкіру необхідно добре «наситити» після досить агресивного впливу пілінгових засобів. Відразу після сеансу використовуйте зволожуючий крем, живильну маску, емульсію або сироватку. Косметологи Cosibella також нагадують про те, що на наступний день після процедури обов'язковий SPF-догляд з високим фактором захисту: поки шкіра чутлива і сприйнятлива, з сонцезахисним кремом вона буде застрахована від небезпечних UV-променів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі